Címke: Aradi vértanúk
Hirdetés
Németh Boglárka 2023.10.08.

Zenés áhitattal emlékeztek az aradi vértanúkra

Vasárnap délután a Kossuth utcai református templomban a Győri Református Egyházközség és az Egészséges Nemzedékért Alapítvány, valamint a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete (MÁOTE) közös szervezésében az aradi vértanúkra emlékeztek.

Pécskai István 2023.10.06.

Utcanevek őrzik emléküket

Ma van az Aradi Vértanúk Emléknapja. Talán kevesen tudják, de Győrben mind a 13 aradi vértanúról neveztek el utcát.

J. Kovács Andrea 2022.10.06.

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Méltó módon élni és meghalni. Ebben mutatnak példát minden magyarnak immár 173 éve ők, az aradi tizenhármak: Aulich Lajos, Damjanich János, Knézich Károly, Lahner György, gróf Leiningen-Westerburg Károly, Nagy-Sándor József, Pöltenberg Ernő, Török Ignác, gróf Vécsey Károly, gróf Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Lázár Vilmos, Schweidel József, valamint az ugyanezen a napon Pesten kivégzett gróf Batthyányi Lajos miniszterelnök.

Zombai-Kovács Ákos 2021.10.06.

Nemzeti gyásznap: Legyünk méltóak a hőseinkhez

Önmagunknak kell erősnek, elszántnak és hazánkhoz elkötelezettnek lenni ahhoz, hogy megőrizzük hagyományainkat, értékeinket, kultúránkat, amivel Európát és a világot gyarapítottuk. Ezt mondta az október 6-ai, az aradi vértanúk tiszteletére rendezett győri megemlékezés vezérszónoka. Dr. Dézsi Csaba András polgármester kiemelte, a haza jövője, amiért a vértank az életüket adták, rajtunk múlik. A rendezvény másik szónoka, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő pedig azt emelte ki, hogy október hatodika bátorít és ösztönöz, kiváló emberek áldozták életüket a nemzetért és Európáért.

Hirdetés