Címke: alvás
Hirdetés
Bodrogi Sára 2022.12.19.

Szobanövényekkel a pihentető alvásért

A szobanövényekkel máris szebb, tisztább, üdítőbb, meghittebb, stresszmentesebb környezetet varázsolhatunk otthonunkból, ráadásul zöld kedvenceink alvásunk minőségét is pozitívan befolyásolhatják. Ha nem alszunk túl jól, akár a növényeket is segítségül hívhatjuk a hálószobánkban, de fontos a jó választás!

Bodrogi Sára 2022.10.18.

Érdemes zoknit húzni alváshoz?

Nagyon megosztó, hogy ki milyen hálóruhára esküszik, így az is, hogy valaki húz-e zoknit alváshoz vagy sem. Vajon hogyan hat ránk, ha a zokni viselése mellett döntünk?

Dr. Radics Judit pszichiáter, pszichoterapeuta, alvásszakértő főorvos 2021.12.12.

Milyen betegségre utalhat a krónikus álmatlanság?

Szinte mindenki életében előfordul néha, hogy egyszer-egyszer, vagy egy hosszabb-rövidebb időszakban rosszabbul alszik. Az ún. pszichofiziológiai inszomnia (álmatlanság) teljesen egészséges embereknél is előfordulhat egy-egy nehéz élethelyzethez köthetően. Egy tartós otthoni, vagy munkahelyi túlterhelés, nehézség, a megfázásos, gyulladásokkal járó testi betegségeket kísérő átmeneti alvászavar is az úgynevezett pszichofiziológiai álmatlanság körébe sorolható.

KOVÁCS GÁBOR, DR. RADICS JUDIT 2019.05.10.

Táplálkozásterápiával a pihentető alvásért

A mondás szerint „reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus”. A mindennapokban szinte nem is gondoljuk, milyen nagy szerepe van a táplálkozásnak és az étkezésnek abban, hogy alvásunk pihentető-e vagy sem. Az étkezés egyrészről nem választható el a napi időbeosztástól és az életritmustól, másrészt bizonyos ételeket és tápanyagokat fontos bejuttatni szervezetünkbe ahhoz, hogy ne álljon fenn olyan hiányállapot, mely a pihentető alvást kedvezőtlenül befolyásolná. És a másik oldalt is figyelembe kell venni: vannak ugyanis olyan ételek, melyek fogyasztását kifejezetten kerülni kell, ha nyugodt alvásra vágyunk.

Hirdetés