Címke: Afrika
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2024.02.15.

„Idő kell még, hogy feldolgozzuk ezt a sok élményt!”

Ezerszer ráeszmélünk, hogy mennyire rohan az idő, csak telnek a napok, főleg akkor, amikor valami egészen különleges élethelyzetben vagyunk. Akkor csak megállítanánk az idő rozsdás kerekét, hogy ha csak egy kicsit is, de bent ragadjunk a mámorító pillanatban. Valahogy így vannak ezzel a Tanzán Kaland résztvevői is, akik hosszú útjukról hazatérve, az élmények tengerében ringatózva még mindig nem ocsúdtak fel…

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2024.02.07.

Afrika Hét a Krúdyban

Idén harmadik alkalommal rendeznek Afrika Hetet a Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban. Az iskola a szombathelyi püspök felhívására csatlakozott a Hungary Helps Programhoz, melynek keretében szélesítik a diákok ismereteit és gyűjtenek is afrikai üldözött keresztényeknek. A Krúdy igazgatója szerint a fiatalok sokat adnak a program keretében, de jóval többet kapnak vissza, a Külügyminisztérium főtanácsosa pedig azt mondta, nagy öröm, hogy győri iskolások is segítenek afrikai, keresztény embertársainak.

Szerző és fotó: Kóka Enikő 2023.02.07.

„Mert Mindannyian Testvérek vagyunk!”

„Afrika nem egy bánya, amit ki kell fosztani vagy egy terület, amit ki kell rabolni. Kongó és Afrika is megérdemli, hogy tiszteljék és meghallgassák, hogy helyet és figyelmet kapjon. Megérdemli, hogy más szemüvegen keresztül tekintsünk rá!” - mondta Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő a Krúdyban tartott Afrika-héten.

Ficsór Dávid 2022.10.17.

Győri hölgyekkel a soraiban startol a Budapest-Bamako Rally

Ahogy arról már korábban beszámoltunk győri indulója is lesz az idei Budapest-Bamako Rallynak. A sivatagi versenynek Garai Zsófia már harmadszor, míg Nagy Orsolya először vág neki. A résztvevőknek összesen 9400 kilométert kell teljesíteniük, a győri páros a túra kategóriában versenyez és 7000 kilométert fog autózni a tervek szerint. A lelkes indulók a start előtti nap reggelét a Győr Plusz székházában töltötték, és Híradónknak is beszámoltak a legfontosabb tudnivalókról.

Győr+ 2022.06.22.

A klímaváltozás hatásai Afrikától a Közel-Keletig

„Éhínség, vízhiány, sáskajárás – A klímaváltozás hatásai Afrikától a Közel–Keletig" címmel tartottak előadást Afrika és a Közel–Kelet társadalmi folyamatairól június 14-én a győri MCC képzési központban.

Zombai-Kovács Ákos 2022.02.08.

Afrika-hét a Krúdyban a jótékonyság jegyében

Ismét jó ügy mellé egy állt a győri Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum, az iskola ugyanis csatlakozott a „Mindannyian Testvérek” Afrika projekthez. A héten érzékenyítő témahetet tartanak az intézményben, ahol adományokat is gyűjtenek létfontosságú kongói fejlesztésekhez.

J. Kovács Andrea 2021.11.12.

Doktor Réka beteljesült álma

„Afrékának", azaz dr. Fodor Rékának valóra vált legszebb gyerekkori álma, missziós orvos lett. A minap családjával együtt fiatalokkal beszélgettek a Szent Imre templomban hitről, hivatásról és életük csodáiról. Szívesen adott interjút a Győr Plusznak is.

Hirdetés