Győri hölgyekkel a soraiban startol a Budapest-Bamako Rally

Fotó: MekliZ Fotó
Ficsór Dávid
2022.10.17. 11:49

Ahogy arról már korábban beszámoltunk győri indulója is lesz az idei Budapest-Bamako Rallynak. A sivatagi versenynek Garai Zsófia már harmadszor, míg Nagy Orsolya először vág neki. A résztvevőknek összesen 9400 kilométert kell teljesíteniük, a győri páros a túra kategóriában versenyez és 7000 kilométert fog autózni a tervek szerint. A lelkes indulók a start előtti nap reggelét a Győr Plusz székházában töltötték, és Híradónknak is beszámoltak a legfontosabb tudnivalókról.

A Győr+ Média székház előtt parkolt reggel a terepjáró. Ezzel az autóval vág neki Garai Zsófia és Nagy Orsolya a Dakar Rally „szellemi örökösének”, a Budapest-Bamako Rallynak. A győri páros az indulás előtti nap a Győr+ Rádió reggeli műsorában is vendégeskedett. Részletesen beszámoltak az előttük álló több mint 7000 km-es megmérettetésről. A duóból Garai Zsófia már rutinos indulónak számít, neki már a harmadik sivatagi versenye lesz az idei.

„Mindig is szerettem az ilyen kalandtúrákat, az olyan utazásokat, amikor őszintén megtapasztalod, milyen is az adott ország, és nem egy szervezett útról van szó. 2018-ban egy teljesen véletlen megkeresés révén kerültem kapcsolatba a Bamako Rallyval, és szerelem lett. Maga az útvonal, maga az esemény, maga Afrika egy nagyon-nagyon különleges világ. Hatalmas kihívás ezt párban teljesíteni, szinte egyedül végig csinálni.”

Első „bálozó” lesz azonban Nagy Orsolya, aki nagy lelkesedéssel vág neki a kalandnak. Zsófi versenytársa első szóra igent mondott a felkérésre, és nagyon izgatott a versenyt illetően. “Követtem Zsófi kalandjait, és én már akkor belelkesedtem. Ahogy lehetőségem nyílt rá, hogy csatlakozzak, egyből igent mondtam. Nagyon boldog vagyok, nagyon várom, és nagyon izgatott vagyok!” – mondta páros másik tagja.

Orsi hozzátette, jót fog tenni számukra egy kis környezetváltozás, egy más kultúra megismerése. „Biztos, hogy átértékelődik az életünk, visszaveszünk egy kicsit, elgondolkodunk, túl sok az, ami itt van körülöttünk. Mindenkinek jót tenne egy ilyen kis visszacsendesedés. A „médiadetox” is biztos jól fog jönni” – mosolygott.

A jól megrakott csomagtartó tartalmát is bemutatta a kamerának Zsófi. Egy tűt sem lehetne leejteni a hatalmas csomagtérben. Az ellátmány, a sátrak és a ruhák mellett rengeteg adomány is helyet kapott hátul, hiszen útjuk során afrikai gyerekeknek, iskoláknak osztanak hasznos eszközöket, ruhaneműket.

A Budapest-Bamako sivatag rally hivatalosan március 18-án rajtolt volna a magyar fővárosból, de a covid-járvány miatt októberig halasztották az indulást. A 40 ország 700 versenyzőjéből álló mezőny a start után 25 nap múlva Sierra Leonéban fut majd be a célba, remélhetőleg a győri párossal a soraiban. 

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid