Védőkkel és támadóval erősített az ETO

Pécskai István Fotó: Győr+ Archívum
2023.06.26. 20:00

Csak bízni lehet benne, hogy a következő NB II-es idényben magasabb célokért küzd majd az ETO FC labdarúgócsapata, mint a legutóbbi szezonban. Az elmúlt évadot a csalódást keltő 13. helyen zárta a klub; a szurkolók érthetően rendkívül elégedetlenek voltak a gárda szereplésével. A drukkerek azt szeretnék, hogy az együttes végre harcban legyen a feljutásért, s 2015 után – múltjához méltóan – ismét az élvonalban szerepeljen.

A vezetőség ennek érdekében igyekszik megerősíteni a keretet. Elsőként Szépe Jánost igazolta le a klub. A 27 esztendős belső védő 2025 nyaráig szerződött a zöld-fehérekhez. Komoly élvonalbeli rutinja van, megfordult Zalaegerszegen és Mezőkövesden is, legutóbb pedig a feljutást kivívó MTK-ban szerepelt.

Buna Gábor is Győrben folytatja: a Honvédban nevelkedő, 21 éves jobboldali védő nagy szerepet játszott benne, hogy tavaly a Kecskemét hosszú idő után feljutott az élvonalba. A gárda aztán újoncként elképesztő bravúrokat bemutatva, ezüstérmes lett a Fradi mögött az első osztályban.

Egyéves siófoki kölcsönjátéka után a következő szezontól ismét az ETO mezében szerepel Farkas Balázs, a gárda tehetséges, saját nevelésű támadója. Az előző idény remekül sikerült Farkasnak, a bajnokságban tíz, a Magyar Kupában két gólt szerzett sárga-kék mezben. Nem is volt kérdés, hogy a 21 esztendős csatár a felkészülést már Győrben kezdi meg.

Priskin Tamás búcsúja után ugyanakkor Fadgyas Tamás távozását is bejelentette a klub, a kapus 2021 óta erősítette a zöld-fehéreket.

Cikkeink a témában:

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #igazolás | #labdarúgás |