Farkas Balázs visszatért az ETO-hoz

HAK Fotó: ETO FC Hivatalos Facebook
2023.06.16. 17:21

Az ETO FC Győr fiatal játékosa, Farkas Balázs 2022-ben kölcsönszerződéssel került Siófokra, ahonnan azonban most hazahívták, így a támadó ismét zöld-fehérben bizonyíthat.

A hírről az ETO hivatalos közösségi oldala számolt be, ahol Köteles László sportigazgató társaságában látható, illetve már egy ismét ETO mezes friss fotóval köszöntik Győrben a játékos.

Farkas Balázst 2022 nyarán adták kölcsön Siófokra a folyamatos játéklehetőséget szem előtt tartva, és azzal a reménnyel, hogy a sok meccs hasznára válik a tehetséges fiatal támadónak, amelyet majd Győrbe visszatérve kamatoztatni tud. Nos, Balázs balatoni kiküldetése eddig tartott, június 16-án visszatért Győrbe.

A labdarúgó 2010 óta nevelkedett az ETO kötelékeiben. Megjárta az utánpótlás minden korosztályát, a felnőtt csapatban pedig a 2019/2020-as szezonban mutatkozott be egy Magyar Kupa mérkőzésen. A két évvel ezelőtti szezonban 20 Merkantil Bank Liga, 18 NB III-as és 5 MOL Magyar Kupa mérkőzésen lépett pályára, melyeken összesen 14 góllal segítette a csapatot. A szezon legemlékezetesebb megmozdulása Farkas részéről vitathatatlanul az volt, mikor a MOL Magyar Kupa 6. fordulójában, a MOL Fehérvár FC ellen a 93. percben bátran vállalta a büntető elvégzését és magabiztosan továbblőtte a csapatot az elődöntőbe.

A Siófok színeiben 38 mérkőzésen összesen 13 gólt szerzett, a 2023/2024-es szezonban pedig ismét a győri zöld-fehéreket erősíti.

Nagy örömmel tölt el, hogy visszatérhetek ahhoz a csapathoz, ahonnan indult a pályafutásom, és ahol gyerekkorom óta nevelkedtemÓriási motivációval vágok bele a munkába, jó teljesítménnyel szeretném segíteni a csapatot a következő szezonban. Bizonyítanunk kell, hogy van keresnivalónk a következő szezonban, minél előkelőbb helyen akarunk végezni a tabellán, és sok örömet szeretnénk szerezni a szurkolóinknak az előttünk álló időszakban – mondta Farkas Balázs. 

A játékos előző szezonban mutatott teljesítménye alapján egyértelmű volt, hogy a nyártól ismét zöld-fehér mezben rohamozza az ellenfelek kapuját.

Egy nagyon ambiciózus, motivált, emellett még mindig nagyon fiatal, jó játékosról van szó, akinek érkezése nagy örömmel tölt el – kezdte Köteles László sportigazgató, majd így folytatta: „Ugyanúgy, mint a csapattól, tőle is nagyon sokat várunk. Biztos vagyok benne, hogy sok örömet fog okozni a szurkolóknak, a városnak, és persze az egész klubnak.” – írta az eto.hu.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #NB II |