Képviselő adta át a hokis díjakat

Szerző és fotó: Németh Boglárka
2022.11.12. 14:53

Nemzetközi Négy Nemzet Torna zajlik Győrben a Nemak Jégcsarnokban a hét közepe óta melyen a magyar, a szlovén, az olasz és az osztrák serdülő jégkorong válogatott vesz részt. Hajtó Péter önkormányzati képviselő azért érkezett szombaton délelőtt az utolsó előtti mérkőzésre, hogy az olasz-szlovén meccs legjobbainak járó díjakat adja át.

Sokszor nem kap elég figyelmet a jégkorong sport a várostól pedig most is négy nemzet csapata játszik Győrben, ők összesen 1200 vendégéjszakát töltenek el városunkban, tehát nem csak a sportot fejlesztik és segítik ezáltal, hanem a turizmust is. Gyakorlatilag minimális támogatás mellett üzemelnek ők és nagyon büszke vagyok arra, hogy mindez Gyárvárosban van. A sport fellegvárában az éremátadás mindig nagyon fontos– számolt be a Győr+ Médiának Hajtó Péter. 

A Győri ETO Hockey Club játékosai eredményesen szerepelnek a hazai és a nemzetközi tornákon, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sportág, remélik az energiaválság ellenére sikerül majd megtartani az összes edzést és fent tudják tartani a jégpályákat is. 

“Nehezen tudunk működni, nyilván a jégkorong és a  jégpályák üzemeltetése egy roppant rezsi igényes ágazata a sportnak. Mi is küzdünk, de nagyon sok intézkedést tettünk az irányba, hogy megtakarításokat érjünk el, ez valamennyire sikerült is,  azonban a következő hónapok nagy kihívást jelentenek. Nagyon bízunk abban, hogy az a sok tízezer látogató, aki évente szokott jönni korcsolyázni akár ide, az most is minket fog választani és ezzel a bevétellel fogjuk tudni tartani magunkat. ” – emelte ki Nagy Ákos, a Győri ETO Hockey Club ügyvezetője.

A díjak átadását követően a csapatok gratuláltak egymásnak, a nap utolsó meccse, a magyar-osztrák mérkőzés pedig elkezdődhetett.  

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #híradó | #jégkorong | #Uni Győr ETO HC |