Az ETO bajnokait köszöntötték

Pécskai István Fotó: MekliZ Fotó
2023.05.21. 18:34

Különleges eseményre került sor vasárnap az ETO labdarúgóklubjának székházában. Az 1963-ban, 1983-ban és 2013-ban bajnoki címet szerzett focistákat köszöntötték az egyesület vezetői. Keglovich László, Tóth László és Szániel János is tevékeny részese volt az 1963-as diadalnak. A negyven és a tíz évvel ezelőtt elért sikerek hőseihez hasonlóan ők is meghatódva emlékeztek vissza a régi szép időkre.

,,Nagyon sok felejthetetlen élményben volt részem az ETO-val. Csodálatos érzés, hogy a három bajnokcsapat most együtt ünnepelhet. Jó látni azokat az embereket, akik a klub legnagyobb diadalainak lehettek a részesei. A szurkolók szerettek minket. Ez volt a legfontosabb, ugyanis értük játszottunk” – fogalmazott Szániel János, aki 60 évvel ezelőtt játékosként, az 1983-as győzelem során pedig elnökként segítette az ETO-t.

A bajnokokat egy hatalmas, zöld-fehér tortával köszöntötték a klub székházában, ahol egy 8 perces, megható videót is lejátszottak a csapat történetének legemlékezetesebb pillanatairól.

A városvezetést az eseményen Szeles Szabolcs alpolgármester képviselte, aki úgy jellemzi magát, hogy az ereiben zöld-fehér vér folyik, akkora ETO-szurkoló.

Galéria: MekliZ Fotó

,,Győr városa mindig is büszke lehetett a sportjára, hiszen legendás szakosztályainknak köszönhetően rendszerint óriási sikereknek örülhettünk. Ugyanakkor az ETO-t mindenképpen ki kell emelnünk, ha a városunkról beszélünk. Jövőre ünnepeljük a klub történetének 120. születésnapját. Óriási dolog, hogy három bajnokcsapatot tudunk most ünnepelni. Mindegyik együttes szenzációs volt a maga nemében. A jövőre nézve pedig azt mondom, higgyünk az új tulajdonosban. Komoly szándékai vannak, szeretné, ha az ETO ismét a múltjához méltóan szerepelne. Muszáj türelmesnek lennünk Világi Oszkárral szemben. Neki is meg kell adni az esélyt a bizonyításra” – jelentette ki Szeles Szabolcs.

A bajnokokat az esti mérkőzésen is óriási ováció fogadta:

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztők: Pécskai István, Kárpát Zsolt

Később: