Nyakkendő nélkül Knézy Jenővel – Miért jó Győrben élni?

Győr+ Fotó: Marcali Gábor
2023.03.30. 19:25

A KSH közelmúltban megjelent tanulmánya szerint, Győr a legélhetőbb és leginnovatívabb magyar város. Az ország négy különböző pontjáról származó, ám Győrben élő beszélgetőpartner megvizsgálta, milyen okai lehetnek a megtisztelő jelentésnek. Vendégeink a tősgyökeres győri Lebóné Muhr Andrea ügyvezető, a Nyíregyházáról elszármazott színidirektor, Bakos-Kiss Gábor és a Pannon Víz Zrt. első embere, a debreceni Rácz Attila.

Miért élhetőbb Győr, mint Budapest? Mekkora szerepe van a város megítélésében, társadalmi rangjában a Széchenyi István Egyetemnek vagy az évtizedek óta prosperálóan működő Ipari Parknak? Mennyire befolyásolják a városlakók elégedettségét Győr kulturális lehetőségei? Áldás vagy átok, hogy a leghosszabb ideje működik a megyeszékhely csatornahálózata? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ a Nyakkendő nélkül adásában.

Knézy Jenő vendégeit ezúttal úgy választottuk, hogy pusztán az egyikük, Lebóné Muhr Andrea ügyvezető „echte” győri. Bakos-Kiss Gábor színházigaztató nyíregyházi, Rácz Attila a Pannon Víz Zrt. elnök-vezérigazgatója pedig debreceni. Tettük mindezt azért, hogy minél nagyobb rálátást kaphassunk miért is jobb Győrben élni, mint az ország más pontján.

A Nyakkendő nélkül Knézy Jenővel korábbi adásait ide kattintva találjuk meg.