Elismerik a hat éves kislányt megtaláló polgárőrt

Országos Sajtószolgálat (OS)
2022.11.14. 18:13

Elismerésben és dicséretben részesíti az Országos Polgárőr Szövetség elnöke Mehringer Szabolcsot, az Écsi Polgárőr Egyesület tagját, aki november 14-én, hétfőn reggel siklóernyőjéből kutatva, megtalálta a tegnap eltűnt hat éves kislányt. – adta ki közleményben az Országos Polgárőr Szövetség.

Hirdetés

A gyermeket, aki vasárnap délután tűnt el a Győr-Moson-Sopron megyei Pér közelében található tanyáról, vasárnap este és éjszaka is több mint 300-an keresték a rendőrség irányítása mellett.

A leszálló köd miatt a kutatást ugyan egy időre fel kellett függeszteni, de hajnalban újra indult a keresés, amelyben a lakosság és a rendőrség munkatársai mellett, mintegy 100 polgárőr, valamint tűzoltók, mentőcsoportok, vadászok, és mezőőrök is részt vettek.

Végül egy écsi polgárőr – Mehringer Szabolcs – úgy döntött, siklóernyőjével pásztázza át a környéket és sikerrel járt. A Péri repülőtér mellett megtalálta az eltűnt kislányt, leszállt hozzá, azonosította, és értesítette a kutatást vezető stábot. A kislány, aki az éjszakát egy fa tövében megbújva töltötte, bár kissé átfázott a hidegben töltött több mint 16 óra alatt, de épségben került elő.

A polgárőrt, aki maga is kétgyermekes apuka az OPSZ elnöke a napokban elismerésben részesíti.

Hirdetés