Nagy erőkkel, sokan keresik a Pér mellől eltűnt kislányt

Győr+ Fotó: Facebook, police.hu
2022.11.14. 08:21

Ahogy arról a Győr+ Média is az elsők között beszámolt, Pér térségéből, a Kámváskúti dűlőben lévő tanyáról november 13-án délután eltűnt egy hat éves kislány. A felkutatására hatalmas erők mozdultak meg, egész éjjel keresték, sajnos egyelőre eredménytelenül. A keresést hétfőn is folytatják, részletek a cikkben.

Hirdetés

A Győr+ Média utolérte Biliczki Józsefet, Pér polgármesterét, a Péri Polgárőr Egyesület vezetőjét, aki jelenleg is a helyszínen tartózkodik.

Egész éjjel kerestük a kislányt, körülbelül 250 fővel, rendőrök, polgárőrök, civilek, eltűntkereső kutyával; lehetetlen felsorolni mindenkit. Sajnos nem leltük a nyomát. Most 8 órakor indult egy újabb kutatás, újból bejárjuk a környéket és mindent átnézünk. Jelenleg sajnos sem a rendőrségnek, sem pedig nekünk nincs információnk róla, hogy merre tartózkodhat a kislány.”

A sajtóban és a közösségi médiában is gyorsan terjedt a Pér, Kámváskúti dűlőben lévő tanyáról, november 13-án délután eltűnt kislány története, érthetően mindenki aggódik a gyermekért. Sokan kérdezgették is kommentekben, hogy tudnának segíteni, hova menjenek.

A civilek most leginkább egy kis forró teával, kávéval és zsíroskenyérrel tudnak nekünk segíteni” mondta Biliczki József, aki sokadmagával egész éjjel kint volt terepen és kereste a kislányt. A kutatást nehezíti, hogy a köd reggelre sem szállt fel. Aki érez magában erőt, azt szívesen várjuk a keresésben is. Őket arra kérem, hogy meleg, de réteges öltözetben jöjjenek, vízhatlan cipőben, de legjobb a gumicsizma, mert vizes a környék. A sapkát és a sálat is javaslom, mert hűvös az erdők alja. Nagyon fontos, hogy csak szervezett formában csatlakozzanak a kereséshez!  Itt a tanyánál van a rendőrség eligazító bázisa, akik mindben segítik a keresőket és irányítják a kutatást.”

A rendőrség felhívása itt érhető el!

Biliczki József azt is hozzátette, hogy vasárnap a sűrű ködben a kislány bármerre elindulhatott, ezért a több száz hektárt most újra tüzetesen átnézik, ezzel tudják indítani a napot.

„Ahogy a köd eloszlik, drónok is érkeznek majd, és helikopterre is ígéretet kaptunk, így majd már fentről is tudunk keresni, illetve hőkamerákat is bevethetünk. Nagyon remélem, hogy hamarosan sikeres lesz a keresés és előkerül a kislány” – zárta a polgármester, aki polgárőrként már számos több hasonló keresésben részt vett, így nem csak településvezetőként, hanem szakemberként is segítheti a kutatást.

A kislány egyik családtagja Facebook posztban kért segítséget:

A Győri Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Túróczi Zora tartózkodási helyéről, vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon. Névtelenség megőrzése mellett bejelentést tehetnek továbbá az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.
Hirdetés
Kapcsolódó témák: #112 | #eltűnt személy | #polgárőrség | #rendőrség |