Ünnepi lakoma: dámszarvas gerinc csicsóka dödöllével

Győr+ Fotó: Győr+ TV
2025.12.18. 20:00

Egy fogás, amelyben az erdei elegancia találkozik a rusztikus magyar konyhával – a dámszarvas omlós gerince, a csicsóka dödölle krémes-barnára pirult kényeztetése és a fűszeres vörösboros mártás együtt igazi ünnepi főfogássá áll össze.

Hozzávalók 4 személyre:

Szarvasgerinc 1 kg

Bors
Durvabors
Oliva olaj 1 dl
Fokhagyma 2dkg
Rozmaring 1 szál
Kakukkfű 3-4 szál
Vaj10 dkg
Dijoni mustár kb 2 dkg
Darált dió kb 6 dkg
Csicsóka 0.5 kg
Liszt kb 15-20 dkg
Tejföl 5dkg
Shimejii gomba 10 dkg
Szójaszósz 0.5dl
Mirin0.2dl
Rizsecet 0.2dl
Koriander 1 kis csokor
Lillahagyma 15dkg
Salotta hagyma 10 dkg
Barna cukor 4 dkg
Vörösbor 2 dl
Zöldség alaplé 4 dl
Bébi pak choj 10 dkg

Kapcsolódó témák: #Főzőműsor | #gasztronómia | #Ízfaktor | #recept |