Ízfaktor – Osso Buco, az olasz konyha fenegyereke

Győr+ Fotó: Győr+ TV
2025.03.13. 19:30

Az Ízfaktorban egy autentikus milánói ételt ismerhetünk meg. Az Osso Buco jelentése „lyukas csont”, ugyanis az étel alapja a borjú csülök.

Az Osso Buco elkészítése nem bonyolult, de időigényes. Fontos a lassú főzés, mert akkor alakulnak ki azok az ízek, amelyek megadják ennek a fogásnak a jellegzetes ízét. Az olaszos borjúcsülköt tökéletesen elkészített rizottóval tálalja az Ízfaktor mesterszakácsa.

Hozzávalók 5 főre:
5 szelet csontos borjúcsülök (kb. 1,5 kg)
1,5 dl extraszűz olívaolaj
10 dkg liszt
15 dkg sárgarépa
10 dkg salotta hagyma
5 dkg fokhagyma
15 dkg zellergumó
10 dkg angolzeller
5 dkg vágott kakukkfű
0,7 l (egy üveg) Irsai Olivér fehérbor
1 liter zöldség alaplé
0,5 kg rizottó rizs
0,04 gramm sáfrány
15 dkg vaj
8 dkg parmezán
1 csokor petrezselyemzöld
1 citrom reszelt héja

Kapcsolódó témák: #főzés | #Főzőműsor | #Ízfaktor | #recept |