Vitaminbombákkal a megbetegedések ellen

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2022.11.16. 11:27

Ha ősz, akkor egyre hidegebb idő és egyre több megfázásos jellegű megbetegedés. Általában erről szól ez az évszak, kivéve, ha minél több vitamint és ásványi anyagot juttatunk a szervezetünkbe. Ebben az időszakban különösen fontos az egészséges táplálkozás, a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása. A győri Vásárcsarnokban is megjelentek már azok a vitaminbombák, amik sokat segíthetnek abban, hogy megőrizzük egészségünket. Hazai almából és déli gyümölcsökből dömping van a piacon, de jól fogynak a házi savanyúságok is.

Hirdetés

November közepét írunk, ilyenkor a vitaminbombákból fogy a legtöbb a piacon. A déli gyümölcs mindig népszerű, viszont rossz hír, hogy most jóval drágábban tudjuk csak beszerezni, mint tavaly.

„Nagyon sokféle déli gyümölcsöt tudunk kínálni a kedves vásárlóknak, de a rossz hír az, hogy már most 50-60 százalékos áremelkedés van. Mi sem olyan árréssel dolgozunk, mint korábban, de sajnos ennyiért tudjuk csak beszerezni” – mondta Kissné Adrienn.

A savanyúságos soron is körülnézett a Győr+ Média stábja a Csarnokban. Több helyen is kínálnak finom, minőségi és egészséges termékeket, köztük igazi különlegességeket is. ”Savanyú káposzta, cékla, zellersaláta, töltött termékek, csemege és esetes uborka, ezekből rengeteget adunk el, finom, egészséges, sok mindenhez passzol az otthoni étkezéseknél” – fogalmazott Németh Margit, az egyik savanyúságos bolt eladója.

És akkor néhány ár a végére, talán senkit se riaszt majd el a vásárlástól. A Vásárcsarnokban átlagosan 1400 a mandarin kilója, a narancsé 900. A banán 800 forint, a kivi 1400 forint körül mozog. A különböző savanyúságok pedig kilónként átlagosan 1000 forintba kerülnek.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #gyümölcs | #híradó | #vásárcsarnok | #vitamin | #zöldség |