Telt házas vacsoraestek és kedvelt esküvői helyszín

Győr+ Ács Tamás
2023.02.15. 18:15

A győri vendéglátás szerencsére nem csak a bezárásokról szól. Sok olyan étterem és vendéglő van városszerte, ahol találtak megoldást az elszálló energiaárakra és rezsiköltségekre. Sorozatunk második részében a Révész Étteremben jártunk.

„A húgommal együtt második generációs vendéglátós család tagjai vagyunk. A nyolcvanas években édesapánk nyitott Révfalunak ezen a részén egy kiskocsmát, majd az elmúlt harminc év során folyamatosan bővültünk és fejlődtünk. Nagy utat jártunk be, hiszen mára egy elegáns hotelt, egy SPA-részleget, egy Dining Guide által elismert éttermet és BBQ-Saloont és Bistrót üzemeltetünk. A nagy rendezvényeinken, esküvőkön és konferenciákon mára 400 főt tudunk egyszerre leültetni” – mesél a sikeres családi vállalkozás történetéről Dudits Gergely Leó.

Dudits Gergely Leó

„Az elmúlt évek során az első komoly kihívást a covid-járvány miatt elrendelt lezárások jelentették, amikor be kellett zárni az éttermeket. Válaszként 2020 tavaszán megnyitottuk a szabadtéri BBQ bisztrónkat, ahol profi smókerekben készült BBQ-ételekkel, látványpulttal, a hangulatos élő zenével vártuk a vendégeket. Az ötlet bevált és hatalmas siker lett, az egész nyár folyamán telt házas piknik estéket tartottunk. „A BBQ-esték sikerét szerettük volna egész évre átmenteni, ezért megnyitottuk a BBQ Saloonunkat, és alapos tervező munka és finomhangolások után megkezdtük ezeknek az ételeknek a kiszállítását is” – teszi hozzá az ügyvezető és társtulajdonos.

„A covid-időszak nem csak lezárásokkal járt: sok kiváló vendéglátós szakember elhagyta a szakmát, ami egyrészt munkaerőhiányt, másrészt pedig markáns béremelési hullámot hozott magával. Ismét döntenünk kellett, miként folytatjuk. Bevezettük a szerdától szombatig tartó nyitvatartást, a napi menüztetést elhagytuk, helyette más irányba indultunk el” – hangsúlyozza Dudits Gergely Leó.

Michelin-csillagos vacsoraest Mészáros Ádámmal (Fotó: Orosz Sándor)

„A folyamatos megújulásban hiszünk, ezért neves, akár Michelin-csillagos vendégséfek meghívásával elegáns vacsoraesteket, borvacsorákat szervezünk, konferenciáknak adunk otthont, rendszeresen telt házas bálokat tartunk, és természetesen továbbra is vállaljuk esküvők szervezését. Úgy látjuk, hogy Győrben erre van igény és van fizetőképes kereslet is” – mondja az ügyvezető.

Fotó: Orosz Sándor

Nem csoda, hogy ilyen sokan választják a Révészt esküvői helyszínnek. Komoly szakmai felkészültség és tapasztalat, 45 szoba, 3 nagyteremből lehet választani, kültéri hangulatos, ligetes, fényfüzérekkel kivilágított belső udvar a ceremóniához, jó konyha és nem utolsó sorban 40 autós parkoló.

A Révész Étterem séfje, a Győr+ Televízió népszerű Panír című műsorából jól ismert Kovacsics „Koksza” István. Az ügyvezető azt mondja: amikor hat évvel ezelőtt Koksza csatlakozott a Révész csapatához új időszak kezdődött:

Kovacsics „Koksza” István (Fotó: Ács Tamás)

„A kezdetektől fogva rendkívül ambiciózus volt, és már az elején célul tűzte ki, hogy a Révész bekerüljön az ország 100 legjobb étterme közé. És be is tartotta, ami ígért: a Révész BBQ Saloon és Bistro több alkalommal szerepelt a Dining Guide Étteremkalauz TOP-100-as listáján, így legutóbb 2022-ben is elnyertük ezt a rendkívül rangos szakmai elismerést.”

„Ezen az úton szeretnénk tovább haladni, és hiszünk abban, hogy a minőségi vendéglátásnak helye van Győrben. Közben azt sem felejtjük el, milyen hosszú utat tettünk meg, és mennyi mindent köszönhetünk a szüleinknek, akik a kezünkbe adták a lehetőséget” – zárta a beszélgetést Dudits Gergely Leó.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #energiaválság | #gasztronómia | #Győr |