Hirdetés
Széchenyi István Egyetem

Tehetséggondozás mesterfokon

Fotó: A szerző felvétele
Kárpát Zsolt
2021.11.24. 15:49

Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciát és Tehetségnapot rendeztek szerdán a Győri Egyetemen. A konferencia délelőtti részén a hallgatók mentoraik segítségével készített tudományos munkájukat mutatták be egy szakmai zsűri előtt. A megmérettetés tétje, hogy a legjobban teljesítő hallgatók bekerülnek a 2023-as országos tudományos Diákköri konferencia programjába.

Hirdetés

Különleges installációk fogadták a tehetség napra érkezőket a Széchenyi István Egyetem aulájában, amelyeket építész hallgatók mentoraikkal együtt készítettek. A sok elemből álló jelképek azt szimbolizálják, hogy nyitunk a világra. A Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia és tehetségnap egyben kihívás is a hallgatók számára.

„Délelőtt hallgatóink mentoraik segítségével készített tudományos munkájukat mutatják be egy szakmai zsűrinek, és lehetőséget kapnak a legjobbak, hogy eljussanak a 2023-as országos diákköri konferenciára. Ez egyetemünknek is nagyon fontos ezért mindenben segítjük hallgatóinkat.” – mondta el Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta.

A Széchenyi István Egyetem tudományos diák tanácsának elnöke azt is elmondta, hogy a külföldi és a vendég hallgatók is lehetőséget kaptak arra, hogy részt vegyenek a tudományos konferencián, sőt létrehoztak egy középiskolás szekciót is. „Félévenként általában 250 és 300 azoknak a hallgatóknak a száma, akiknek a tudományos munkája már bemutatható szakaszban van. Olyanok is vannak, akik félévről félévre továbbfejlesztik legfrissebb kutatási eredményeikkel tanulmányaikat. Nagy örömünkre a Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Kar közreműködésével középiskolások is bekapcsolódtak a munkába.„

A Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencián és tehetségnapon a hallgatók prezentációi mellett változatos és sokféle témakörökben tartottak előadásokat olyan elismert jogi , gazdasági, műszaki szakemberek, akik legfrissebb kutatási eredményeiket, tapasztalataikat osztották meg a résztvevőkkel.

Hirdetés