Gyermekek ajándéka az árva állatoknak

Szili általános iskolások adományoztak a menhelynek

Fotó: Győri Állatmenhely
Bodrogi Sára
2022.11.11. 14:50

Az állatbarátok szerencsére sokan vannak Győrben és környékén is, ráadásul sokszor bizonyították már, hogy a Győri Állatmenhely számíthat rájuk. Ezúttal a Szili Szent István Általános Iskola tanulói jótékonykodtak, s lepték meg a védenceket adományaikkal.

Hirdetés

Sajnos ebben az időszakban, amikor a gazdasági helyzet is kedvezőtlenül alakul, különösen nehéz feladat a menhely üzemeltetése és fenntartása. Nagy Péter, a Győri Állatmenhelyet üzemeltető Emberek az Állatokért Alapítvány kuratóriumi tagja elárulta, tavalyhoz képest 10-12 millió forinttal növekedtek a kiadásaik. Erről korábbi cikkünkben bővebben is olvashatnak.

A rengeteg kiadás miatt talán most még nagyobb szükségük van tehát a jótékonykodókra, mint azelőtt. Szerencsére sokan érzik fontosnak, hogy támogassák őket, és segítsék a hontalan állatok ellátását. Nagy öröm számukra az is, hogy a Szili Szent István Általános Iskola diákjai ellátogattak a győri telephelyre, hogy adományaikat elvigyék az árva cicák és kutyák számára.

Nagy Péter megkeresésünkre elmondta, minden adományozónak hálásak, de a gyermekek jótékonykodása különösen megdobogtatja a szívüket, hiszen a menhely preventív tevékenységének kiemelt célja, hogy formálják az állatokhoz, az állattartáshoz való hozzáállását a jövő generációjának.

Aki szeretne a Győri Állatmenhely mellé állni, az akár havonta egy mozijegy árával, 2299 forinttal is támogathatja az alapítványt egy újonnan indult kezdeményezés keretén belül, hiszen jelen helyzetben is igaz a mondás: sok kicsi sokra megy!

Ha valaki örökbefogadáson törné a fejét, annak ajánljuk figyelmébe korábbi cikkünket, amelyben leírjuk, milyen lépésekre számíthat. Illetve a Győr+ Mancsok rovatunkban bemutatott két árva állatot, Mylo kutyust és Niki cicust is érdemes szemügyre venni, hátha épp velük lenne teljes a család!

Hirdetés