Hirdetés
Rendőrség

Program hátrányos helyzetű fiataloknak

Fotó: Ács Tamás
Németh Bolgárka
2022.06.03. 15:51

Programot indított a hátrányos helyzetű fiatalok felkarolásának érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-Főkapitányság. Az „Élet-cél” elnevezésű projekt célja, hogy a fiatalok értelmet találjanak és saját maguk is tegyenek azért, hogy sikeres felnőttekké váljanak

Hirdetés

Ennek kapcsán, pénteken szakmai napot tartottak, melyen főként roma származású, saját területükön sikeres emberek tartottak előadást pozitív példaként hátrányos helyzetű kamaszokkal foglalkozó szakembereknek, szociális munkásoknak és pedagógusoknak.

Az ötlet az abszolút önállóan született meg itt nálunk a  bűnmegelőzési osztályon, nálunk is dolgozik roma kolléganő természetesen  és nagyon fontosnak tartjuk ezzel a csoporttal az együttműködést és azt, hogy minél közelebb kerülhessünk egymáshoz.”– nyilatkozta a Győr Plusz Médiának Nagy Ágnes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi-rendőrfőkapitány helyettese.

Hirdetés

A pénteki szakmai napon olyan főként roma szaktekintélyek tartottak előadásokat, akik elismertek a saját területükön és akik pozitív példával állhatnak a fiatalok előtt, mint Horváth József, rákkutató. “Azért is gondoltak rám a szervezők, mert olyan erős, pozitív példa az életutam, amit lehet oktatni is akár, hiszen Karcagról indultam, szerény körülmények közül és most az ország élen járó kutatói között tartanak számon.” – mesélte a fiatal doktor, aki molekuláris genetikusként is dolgozik.

“A rendőrségnek is fontos feladat, hogy a roma közösségekkel megfelelő kapcsolatot ápoljon és, hogy a roma fiatalokat közelebb hozzák akár a rendőrökhöz természetesen és ne csak negatív irányba mozduljanak el a gyerekek, lássák azt a pozitív példát, hogy nekik is van lehetőségük a kitörésre és a felemelkedésre.”- emelte ki Nagy Ágnes, a bűnügyi-rendőrfőkapitány helyettes.

Pénteken a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület is bemutatta saját tevékenységi körét, valamint összefonódásukat a megyei kapitánysággal, a szakmai előadás-sorozat pedig folytatódik.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #híradó | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat