Hirdetés
Dalok Pál levelei szerint

Öt Templom Fesztivál: Gryllus, Szirtes, Ferenczy és az Első Pesti Rackák

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.05.14. 21:59

Második napjához érkezett a nyitás utáni első, közönség előtt megrendezett magyarországi fesztivál Győrben. A fellépők névsora pénteken is önmagáért beszélt az Öt Templom Fesztiválon: Gryllus Dánielt, Szirtes Edina Mókust, Ferenczy Györgyöt és az Első Pesti Rackákat láthattuk közös produkcióban. A „Pál Apostol: Dalok Pál levelei szerint" című dalsorozat 1991-es bemutatója óta járja a különböző színpadokat.

Hirdetés

Pál, aki Jézus kereszthalála után néhány évvel lett keresztényüldözőből kereszténnyé és apostollá, az 1. század legeredményesebb térítője volt. Élete utolsó 16 esztendejéből 13 levelet ismerünk, köztük a legfontosabbnak tartott – A rómaiakhoz – amelyben elsőként dolgozza ki a keresztény egyház csaknem teljes dogmarendszerét.

A koncert bemutatóján 1991-ben Gryllus Dániel és Halmos Béla adta elő a dalsorozatot, és játszottak több száz előadást itthon és a környező országok magyarlakta területein, főleg templomokban.

Hirdetés

A péntek esti, győri bemutatón ezúttal a koncert teljes zenekaros változata szólalt meg a győri Evangélikus Öregtemplomban. Gryllus Dániel (citera, ének) mellett Szirtes Edina Mókus (brácsa, ének), Ferenczi György (szájharmonika, ének) és az Első Pesti Rackák – Apáti Ádám (wurlitzer zongora, ének), Jankó Miklós (cajon, cajonito, ének), Pintér Zsolt (mandolin, ének) Bizják Gábor (vadászkürt, ének) közreműködött.

A fesztivál részletes koncertprogramja:

Galéria: Marcali Gábor

Korábban a témában:

Pénteken is színes programokkal jelentkezett az Öt Templom Fesztivál.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Kultúra | #öt templom fesztivál |
likeold
a fb oldalunkat