Hirdetés
Újra közönség előtt

Elkezdődött az Öt Templom Fesztivál!

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.05.13. 21:56

A nyitás utáni első, közönség előtt megrendezett magyarországi fesztiválnak is Győr ad otthont ezekben a napokban. A hétfőig tartó Öt Templom Fesztivál első koncertprogramjaként csütörtökön este Barabás Lőrinc, a magyar improvizatív zenei élet egyik legismertebb alakja lépett fel a Kossuth utcai katolikus templomban.

Hirdetés

A kiváló muzsikus tíz éves korában kezdett el játszani fúvós hangszereken, majd 2002-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dzsessz-szakára, ahol 2006-ban dzsessztrombita-tanár és előadóművész diplomát szerzett.

Barabás Lőrinc számos formációban játszott már idehaza és külföldön egyaránt. 2005-től 2009-ig tagja volt az Irie Maffia zenekarnak, 2005-ben saját zenekart alapított jazz-funk-pop stílusban, Barabás Lőrinc Eklektric néven.

Hirdetés

A Live Act nevű felállásában egy új zenei irányt képvisel, amelyben billentyűkön, trombitán és laptopon szólaltatja meg egyedül dalait – ezt a műsort hozta el csütörtökön este Győrbe is.

„A groove-os, ritmusos tánczene a 80-as évek elektro-pop hangulatát idézi, megfűszerezve a trombita tört, türelmetlen témáival. A hangszínek és stílusok egyvelege, az electro funk felvillanyozó kisülései és a ritmikus témák, arpeggiok izzó, energikus klubzenévé állnak össze egy jazz-zenész kíváncsi szűrőjén keresztül” – írta róla az M2 Petőfi TV.

A fesztivál pénteki folytatásában olyan további húzó nevek következnek, mint Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, valamint Ferenczy György és az Első Pesti Rackák!

Mutatjuk a részletes programot:

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #Győr | #Kultúra | #öt templom fesztivál |
likeold
a fb oldalunkat