Zárt ajtók mögött

Marcali Gábor kollégánk fotókiállítása


2021-05-11 - 2021-05-31
Győr, Kossuth Lajos u. 5.
Kiállítás
ingyenes program
Meghosszabbítva július 1-ig! Marcali Gábornak, a Győr+ Média fotóriporterének a tavalyi, első online fesztivál werkképeiből készített kiállítása látható a zsinagóga kerítésén, a május 13. és 17. között már élőben zajló Öt Templom Fesztivál ideje alatt.
Hirdetés

Tavaly a járványügyi helyzet miatt a hagyományos formában nem lehetett megrendezi a 15. Öt Templom Fesztivált, ezért hat napon át, zárt ajtók mögött készült Magyarország első online fesztiválja. Marcali Gábor, a Győr+ Média fotóriportere pedig megörökítette azokat a kivételes pillanatokat, ahogy a nem mindennapi fesztivál készült.

Ezek a werkképek engednek bepillantást, milyen körülmények között születtek meg a koncertek, előadások. Az idei fesztivál programja ugyanaz, mint a tavalyi, csak most élőben láthatja a közönség Újváros templomaiban.

Gábort nagyon érzékeny fotósnak tartom, szeretem a képeit. A tavalyi forgatás egy különleges helyzet volt, maszkban dolgoztunk, feszültség érződött, de alkotó szellem jellemezte, Gábor pedig ebből csípett el fantasztikus, különleges pillanatokat“– mondta lapunknak Borsa Kata, a fesztivál programigazgatója.

Marcali Gábor mintegy félezer fotót készített, ezek közül választotta ki azt a tizenhatot, amely végül molinókra került. „Megtapasztaltam, hogy mekkora csapatmunka, milyen hosszú műveletsor, míg összeáll egy-egy online előadás felvétele. Ebből a háttérmunkából mutatok meg néhány mozzanatot. Úgy választottam ki a képeket, hogy minden helyszínről, változatosan mutassam meg a különböző előadókat, hogy az egész fesztiválról átfogó képet tudjak adni.”

Fotósunk különlegességként említette többek között azt a pillanatot, amikor a zsinagógán belül drónos felvétel készült, ezt megmutatja egyik kiállított fotóján is.

A szabadtéri kiállítás június 1-ig látható a zsinagóga kerítésén.

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Kultúra |
további programok

Szintet lépett az Audi, bővítették a szerszámgyárat

A legmodernebb technológiák, lézervágó berendezések, flexibilis robotcellák, hálózatba kapcsolt digitális rendszerek szolgálják az Audi Hungaria exkluzívszériás gyártáskapacitásának bővülését, a szerszámüzem jelentős bővítésével – jelentette be Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke az avató ünnepségen

részletek

Változások a könyvtárban

Változik a nyitvatartás a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi térben, valamint a hozzátartozó fiókkönyvtárakban és művelődési házakban.

részletek