Hirdetés
Széchenyi István Egyetem

Ismét minősített címet kapott az egyetemi könyvtár

Fotó: Széchenyi Egyetem
Kárpát Zsolt
2022.01.25. 12:24

Másodszor szerzett minősített címet a Széchenyi Egyetem Könyvtára és Levéltára. A rangos elismerést az intézmény képviselői a múlt szombati Kultúra Napján megrendezett budapesti díjátadó gálán vehették át. Ebben az évben az országban a minősített könyvtári címet, amely 5 évre szól mindössze hat könyvtár kapta meg.

Hirdetés

Nagy örömünkre szolgált, hogy szombaton a magyar kultúra napján Budapesten a Magyar Zene Házában átvehettük a minősített könyvtári címért járó díjat. ” – mondta el a Győr+ Médiának Tóth Csilla, az SZE Egyetemi Könyvtár és Levéltár igazgatója.

„A munkatársaim számára nem volt kérdés, hogy ismét pályázzunk a minősített címre. Sok feltételnek kellett megfelelni, de a befektetett munka megérte a ráfordított plusz időt.”

Hirdetés

A könyvtárba járók sokszor már nem csupán könyvet kölcsönöznek. Gyakran az elérhető adatbázisokból töltenek le cikkeket, vagy keresnek egyéb dokumentumokat. A hallgatók közül sokan főleg a vizsgaidőszak alatt itt tanulnak. A minőségi szolgáltatásoknak köszönhető, hogy az egyetemi könyvtárat nem csak a hallgatók használják.

Egy teljes körű, minőségi management alapján végezzük napi feladatainkat. Emellett folyamatosan felmérjük az olvasói igényeket és ezekhez alkalmazkodunk. A célunk az is, hogy mindenféle korosztályt ki tudjunk szolgálni.” Tóth Csilla hozzátette, az egyetem vezetése mindig is támogatta a könyvtár fejlődését. További fejlesztésekre is szükség van, például egyre inkább a digitalizált dokumentumokra van igény.

A Széchenyi Egyetem Könyvárában és Levéltárában összesen 300 ezer különféle kiadvány, dokumentum érhető el, a beiratkozott olvasók létszáma pedig megközelíti a hétezret.

Kapcsolódó témák: #egyetem | #elismerés | #Győr | #Győr+ TV | #híradó | #könyvtár |
likeold
a fb oldalunkat