Nem egyszerű, de változatos hivatás – nyílt napot tartottak a Győri Rendőrkapitányságon

Havassy Anna Katalin Fotó: MekliZ Fotó, Kasza Fruzsina
2023.01.13. 11:35

A Győri Rendőrkapitányság Zrínyi utcai épületébe hívták és várták január 13-án délelőtt a Győri Szakképzési Centrum Bercsényi Miklós Technikumának 12. évfolyamos tanulóit, hogy bepillantást nyerhessenek a rendőri hivatás részleteibe. Látványos taktikai bemutatókkal és különféle tájékoztatókkal készültek a fiataloknak.

Hirdetés

A már hagyományosnak tekinthető nyílt nap legfőbb célja a rendőrség iránti bizalom erősítése és a rendőri hivatás népszerűsítése. Ennek érdekében péntek délelőtt a Bercsényi Miklós Technikum diákjai bepillantást nyerhettek a rendőri munka sokszínű világába. Nem csak szóbeli tájékoztatók formájában ismertették a munkájukat az egyenruhások, hanem látványos bemutatókat is szerveztek, amelyeket a különböző szolgálati ágak munkatársai mutattak be a diákoknak.

Az eseményre ellátogatott dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőr-főkapitány, aki rövid köszöntőjében elmondta, hogy az érettségi előtt álló fiatalokat várják a testületbe, majd felelevenítette, hogy ő miként is vált rendőrré, illetve milyen szakmai utat járt be addig, míg mostanra már több évtizede szolgálhatja a magyar rendőrséget.

„Gimnazista voltam én is, amikor egyre inkább tudtam, rendőr szeretnék lenni. Érdekeltek a bűncselekmények, azoknak a felderítése és vonzott a nyomozói feladat. Akkoriban azonban nehezebb volt rendőrré válni, viszont tudtam, hogy tényleg ez érdekel. 1992-ben szereltem fel, s azóta is a testület tagja vagyok, ezt a döntésemet pedig soha egyetlen pillanatra sem bántam meg. Nem tudnék mást csinálni! Nem könnyű hivatás, de változatos, kreativitást, önállóságot és állandó gondolkozást igényel. Nem mellesleg a rendőrség olyan, mint egy nagy család. Főkapitányként az én feladatom a megfelelő munkahelyi környezet megteremtése, amire nagy hangsúlyt fektetek. Tudom, hogy most a várakozás időszakában vagytok, de én biztatni szeretnélek bennetetek, hogy minél többen csatlakozzatok hozzánk, a rendőrség nagy családjához, mert mi várunk benneteket! – foglalta össze gondolatait dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, főkapitány.

A nyílt nap ezt követően a rendőrség udvarán folytatódott, ahol látványos intézkedéstaktikai bemutatók zajlottak. Ezt követően a diákok megtekinthették a rendőrségi járműveket, a különféle kamerafigyelő rendszeresek, a bűnügyi technikusok munkáját, illetve minden kérdésre választ kaptak, amely a rendőri hivatással és életpályával kapcsolatban felmerült.

Nováky Rebeka a Győr+ Média érdeklődésére elmondta, hogy már egészen kicsi kora óta foglalkoztatja az a gondolat, hogy rendőr legyen.

„Bűnügyi nyomozó szeretnék lenni, éppen ezért a budapesti Közszolgálati Egyetemen szeretnék továbbtanulni az érettségi után. Érdekel az egész rendőrség, kihívásként tekintek rá, s nem is tudnám magam másnak elképzelni.” – zárta mondandóját határozottan a végzős diák.

Galéria: MekliZ Fotó, Kasza Fruzsina

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #híradó | #nyílt nap | #rendőrség |