Hirdetés
Vásár és bemutatók

Nagy sikerű könyvhét a város szívében

Fotó: a szerző felvétele
Szigeti Sándor
2021.09.04. 16:57

Sikeres vásár, rengeteg érdeklődő, könyvbemutatók, ankétok, verskoncertek, előadóestek a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szervezésében, három napon át - ez volt a 92. Ünnepi Könyvhét és 20. Gyermekkönyvnapok Győrben. A szombati zárónapon dr. Dézsi Csaba András, valamint kollégáink, Hajba Ferenc és Nagy Roland dedikálásán jártunk.

Hirdetés

A helyszín ezúttal is a Baross utca volt, ahol a Győri szerzők standjánál dr. Dézsi Csaba András délután egy órától dedikálta a Gerzson és Panka kalandjai című mesekönyvét. Kecskés Miklós személyében azonban akadt olyan olvasó is a dedikáláson, aki a Dézsi-féle Zappa-könyvvel a kezében érkezett.

„Ez az esemény nem rólam, hanem a könyv ünnepéről szól, ugyanakkor én is örülök, ha lehetőségem nyílik az olvasókkal találkozni, egy kicsit elbeszélgetni velük, és persze dedikálni” – fogalmazott dr. Dézsi Csaba András, aki több, orvosi témájú kötetnek ugyancsak a szerzője.

Hirdetés

Kérdésünkre a polgármester elárulta azt is: már kilencven százalékos előkészületben van a Gerzson és Panka folytatása. A második kötetet várhatón novemberben vehetik kezükbe az olvasók.

Délután négy órakor Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében mutatták be nagy sikerrel kollégáink, Hajba Ferenc és Nagy Roland: „Az államminiszter alsógatyája” című kötetét. A Farkas Mónika által vezetett beszélgetésen elhangzott: a kötet olyan szórakoztató és tanulságos sztorik, anekdoták gyűjteménye, amelyek ismert győri személyekhez köthetők.

Farkas Mónika, Hajba Ferenc és Nagy Roland

A beszélgetésen lehullt a lepel, hogy pontosan kinek és milyen színű alsóneműjéről is szól a kötet egyik legerősebb, egyben címadó története. Aki eljött a bemutatóra, garantáltan megvásárolta a kiadványt, és nem tért haza üres kézzel!

A szerzők a Győr+Média standjánál dedikálták is a kötetet.

Hajba Ferenc és Nagy Roland

Az Ünnepi Könyvhéten a Győr+Média kiállítóként is részt vett. Standunkon a Győr várossá válásának 750. évfordulójára megjelent kiadványainkat ajánlottuk az olvasók figyelmébe. Így Tóth Tibor munkáját, a reprezentatív „Győr 750 (1271-2021)” című albumot, a Czvikovszky Tamás által szerkesztett, népszerű „Győri utcák könyvét”, továbbá az „Így éltünk mi…avagy Nyanyulok” – Király Ervinné nagy sikerű családtörténet-írását, illetve a fentebb már említett, Az államminiszter alsógatyája című kötetet.

A szervezők három napos eseménysorozatot végén, szombaton kora este sikeres rendezvényt zártak, a könyvbarátok pedig elégedettek lehettek. A hétvége folyamán a győri szerzők standjánál dedikált többek között Arany Piroska, Hessling Hegyi Erika, Belláné Tóth Erika, Bombicz Barbara, Kovács Enikő, Szőcs Henriette, Stipsits Ibolya.

A 2021. évi Ünnepi Könyvhét további, gazdag győri kínálatot hozó könyvbemutatóiról, valamint író-olvasó találkozóiról bővebb információ ITT olvasható.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid:

Kapcsolódó témák: #Győr | #könyvfesztivál | #Kultúra |
likeold
a fb oldalunkat