Hirdetés
Hogyan került baltás tűzoltó a balett színpadra

Sztorik ismert győriekről

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.07.14. 17:35

Mit mondott Kádár János Pozsgay Imre államminiszter alsónadrágjáról Horváth Edének? Hogyan szólaltattuk meg Usain Boltot az olimpián a Győr+ Rádiónak? Hajba Ferenc és Nagy Roland kollégánk most megjelent könyve mások mellett választ ad ezekre a kérdésekre is.

Hirdetés

Az államminiszter alsógatyája kötet nem összefüggő történetek láncolata. Egyedi sztorik, anekdoták olvashatók benne olyan ismert, élő, vagy már a földi léttől eltávozott közéleti győri szereplőkről, akik életének egy-egy epizódja valamennyire jellemzi őket. Van a könyvben vidám történet, de néha a humor fájdalomba hajlik.

Hajba Ferenc már negyvennél több éve ír újságot.

„Foglalkozásomból adódóan rengeteg nagyszerű győrivel ismerkedtem meg, kerültem barátságba vagy ismerősi kapcsolatba. A könyv szereplői közül ma is sokan jelentős egyéniségei a város életének. Olyat nem adok ki senkiről, amit bizalmasan mondtak el, olyanokat viszont igen, amelyeket a saját korukban nem lehetett, pedig nem lett volna ellenükre” – vallott Hajba Ferenc a kötetről.

Nagy Roland húsz éve újságíró, rádiós, sportriporter. Tudósított olimpiákról, világversenyekről.

„Volt, hogy a sportolókkal egymás vállán sírtunk, vagy ölelkezve ünnepeltünk, és büszke vagyok arra, hogy ebből a közegből, sőt a győri művészvilágból is sokan megtiszteltek a bizalmukkal” – mesélte Nagy Roland, aki hozzátette, „legjobban kérdezni és hallgatni szeret. „Élvezni az utat, ami alatt a beszélgetőpartner megnyílik, és előbújik belőle a mesélő”.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester – akiről olvasható történet a könyvben – a bemutatón elmondta, a két újságíró személyes kapcsolataik emlékeik, barátaik elmondása alapján rövid korjelző történeteket írt.

A városvezető Örkény István Egyperces novellák könyvéhez hasonlította a kötetet, amit ha az ember elolvas, jót mosolyog, megérinti a történet.

Fotógaléria: Marcali Gábor

A könyvbemutatón a Győr+ TV is forgatott:

Szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+Média | #könyvbemutató |
Hirdetés