Hirdetés
Rendhagyó énekóra

„Muzsikás” örömzene a Radnótiban

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2022.04.19. 13:44

Ismert művészek tartottak rendhagyó énekórát a győri Radnóti Miklós Általános Iskolában. A Kossuth-díjas Muzsikás együttes a világ nagy koncerttermeiben lépett már fel, ezúttal a Radnótisoknak zenéltek egy jót. A diákok, az általános iskolában már csak heti egy órában ismerkedhetnek a magyar népzene kincseivel, ezért népszerűsíti közös értékünket országszerte a Muzsikás. Az együttes évente 60-70 hazai oktatási intézménybe jut el, ezúttal a győri Radnóti mellett Kónyban és Bágyogszováton is jártak.

Hirdetés

„Muzsikás” örömzene az egyik győri iskolában. A Radnóti tornatermében lépett fel a napokban a világhírű Muzsikás együttes, amely járja az országot és népszerűsíti az élő és a népzenét. A Muzsikás Győrbe is szívesen jött, hogy rendhagyó énekórán lépjen fel.

Kodály Zoltán mondta mindig és nagyon jól gondolta, hogy az élő és a népzene olyan dolog, amit minél többször meg kell tapasztalni élőben, ezért vagyunk most itt, hogy a Radnótis diákok tapasztalhassanak és eltöltsenek egy kötetlen, ámde izgalmas és hasznos rendhagyó énekórát” – mondta a Győr+ Médiának Hamar Dániel, az együttes egyik alapító tagja.

Hirdetés

A járvány a Radnóti Iskola életét is nagyon átalakította. Most pedig a háború miatt nem olyanok a hétköznapok, mint szoktak lenni. Ezért is örültek a lehetőségnek, hogy a Muzsikást láthatják vendégül.

„Mi egy olyan iskola vagyunk, melynek tanrendjében kiemelt szerepet kap az informatika és az ének-zene is, a Covid-járvány után most a háborús időszak nehezíti meg mindenki életét, ezért is nagyon örülünk neki, hogy világhírű zenészek segítségével felejthetjük el egy kicsit hétköznapi gondjainkat és mélyülhetünk el az élőzene szépségében” fogalmazott Sulyokné Kelemen Judit, a Radnóti Miklós Általános Iskola igazgatója.

„Néhány évvel ezelőtt még az ország túloldalán tanítva kerültem kapcsolatba a Muzsikással, majd tavaly, amikor Győrben lépett fel az együttes, újra felmerült, hogy ellátogathatnának hozzánk, szerencsére sikerült összehozni, így most valóban örömzenélés volt a Radnótiban” – hangsúlyozta Papp Zoltán ének-zene tanár.

A fiataloknak nagyon tetszett a Muzsikás műsora. A diákok egybehangzóan állították, fontos, hogy a tanórák között ilyen, élményszerű programok is legyenek.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #híradó | #Oktatás | #zene |
likeold
a fb oldalunkat