Hirdetés
Trefort Ágoston-díjjal ismerték el az oktatásért végzett kiemelkedő munkáját

Trefort Ágoston-díjat vehetett át Blazovicsné Varga Marianna

Fotó: Ács Tamás
Győr+/MTI
2020.09.10. 18:14

A Győri Tankerületi Központ igazgatója, Blazovicsné Varga Marianna rangos miniszteri elismerést vehetett át csütörtökön dr. Kásler Miklóstól.

Hirdetés

Blazovicsné Varga Marianna részére Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ünnepélyes keretek között adta át a Trefort Ágoston-díjat a Pesti Vigadóban.

A Győri Tankerületi Központ igazgatója a rangos elismerést az oktatás érdekében végzett, több évtizedes kiemelkedő munkájáért vehette át.

Hirdetés

A mai eseményen a pedagógusnapi Apáczai Csere János-, Brunszvik Teréz-, Eötvös József-, Németh László- és Trefort Ágoston-díjakat adták át, a koronavírus miatti későbbi időpontban.

Kásler Miklós ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott: a teremtés során megszülető ember abban különbözik a többi élőlénytől, hogy képes a gondolkodásra és az érzelmekre, és összeköttetésben van a teremtett világgal, az egész univerzummal. Az emberi élet minőségét az határozza meg, találkozik-e az értékekkel és ezek mentén éli-e mindennapjait – fűzte hozzá a tárcavezető.

A miniszter rámutatott: a pedagógusoknak lehetőségük van arra, hogy a klasszikus értékek mellett biztosítsák, hogy az ifjúság korszerű ismeretekkel találkozzon, és ezeket az ismereteket egyre korszerűbb módszerekkel és eszközökkel tudják közvetíteni.

Kásler Miklós a kormány és a társadalom nevében mondott köszönetet a pedagógusoknak az eddigi munkájukért.

Az elismeréseket Kásler Miklós és Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára adta át.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #elismerés | #Győr | #Győr+ TV | #Oktatás |
likeold
a fb oldalunkat