Hirdetés

Megyei fordulóhoz ért a baleset-megelőzési verseny

Fotó: Győr+
Németh Boglárka
2022.04.07. 13:23

Csütörtökön rendezték meg a Szövetség utcai rendőrkapitányság telephelyén a Középiskolások Közlekedésbiztonsági Kupájának megyei fordulóját. A verseny városi fordulójából csak a legjobbak jutottak tovább. A diákok három kategóriában: bicikli, segédmotoros kerékpár és autó mezőnyökben mérhették össze tudásukat.

Hirdetés

Nem csak gyakorlati feladatok vannak ebben a versenyben, hanem elméleti feladat is, tehát mindenkinek külön kategóriára készítettünk tesztlapokat, úgy gondoljuk ebből mindenképp tanulhatnak, valamint jön a gyakorlati feladat végrehajtás, ahol én azért azt mondom, egy elég nehéz pályát sikerült felállítani.“- számolt be a Győr Plusz Médiának Rosta Roland, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság titkára. 

A verseny egy KRESZ-teszttel kezdődött, majd a biciklis és az autós szlalom pálya következett.

Hirdetés

A kupán a három kategória mindegyikének első helyezettjeit díjazzák és ők is juthatnak tovább az országos döntőbe. A jutalmak ajándékutalványok, melyeket sportszerekre költhetnek a résztvevő középiskolások. Rosta Roland szerint ezért is érdemes volt elindulni a verseny, emellett reméli a diákok a verseny során tanultakat hasznosítani is tudják majd az életben, hiszen a cél, hogy minél fiatalabb korban már megtanulják a biztonságos közlekedés alapjait. 

Az országos döntőt Balatonalmádiban rendezik egy szép környezetben, a szervezők remélik, hogy a megye versenyzői elhozhatják majd az első díjat.  

Kapcsolódó témák: #baleset megelőzés | #Győr | #Győr+ TV | #híradó | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat