Megfigyelőközpont nyílt és védik a háziorvosokat is

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.03.23. 15:55

További intézkedéseket hoztak Győrben a lakosság védelme érdekében: a Széchenyi István Egyetem kollégiumában hétfőn megnyílt a járványügyi megfigyelőközpont, illetve fokozottan védik a háziorvosokat és a gyermekorvosokat. Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere az alábbi közleményt adta ki.

„Egy újabb összefogás eredményeként, a győri Széchenyi István Egyetem Hegedűs Gyula Kollégiumának K2 kollégiumi épületében nyílt meg a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház 24 órás orvosi ellátást biztosító ideiglenes megfigyelőközpontja. A megfigyelőközpontba azok a 65 év alattiak kerülhetnek, akiknél felmerül a koronavírus-betegség gyanúja.

Fotó: Marcali Gábor

A megfigyelőközpont kialakítása érdekében a teljes Hegedűs Gyula Kollégiumot már korábban kiürítették.

A Multifunkciós Épületben tartózkodó 250 hallgató költöztetését kérésemre a Volánbusz Zrt. segítette, a szolgáltató autóbuszokat csoportosított át a kért menetrend szerint. Rugalmas, segítőkész közreműködésüket ezúton is köszönöm. A hallgatóknak az egyetem campusán kívül eső Famulus Kollégiumban és a Külső Kollégiumban biztosítanak helyet.

FOTÓ: O. JAKÓCS PÉTER

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgári Védelmi Szövetség felajánlásának köszönhetően, a győri háziorvosok és házi gyermekorvosok részére FFP2 típusú maszkokat és védőszemüvegeket biztosítunk a napi beteg- és ügyeleti ellátáshoz, emellett a rendelőket kézfertőtlenítővel is elláttuk.

Fotó: Marcali Gábor

Az Amor Ungarn Kft ügyvezetője, Benno Lackmann, és az LSF Core jóvoltából további kézfertőtlenítővel látjuk el az EESZI intézményeit, és Hajléktalanokat Segítő Szolgálatot is.

Győrben mindig számíthatunk egymásra!

Győr, 2020. március 23.

Üdvözlettel,
Dr. Dézsi Csaba András
polgármester”

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid