Hirdetés

Kukorellit és Stumpfot köszöntötték

Fotó: Ács Tamás
Pécskai István
2022.09.05. 20:31

A Széchenyi István Egyetem ikonikus tanárait köszöntötték születésnapjuk alkalmából. Kukorelli Istvánnak és Stumpf Istvánnak is elévülhetetlen érdemei vannak benne, hogy a győri felsőoktatási intézmény megalapítása óta, esztendőről esztendőre töretlenül fejlődik.

Hirdetés

A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán oktató Kukorelli a hetvenedik, Stumpf a hatvanötödik életévét töltötte be nemrégiben. Ebből az apropóból az Egyetemi Hangversenyteremben tartottak ünnepséget.

Kukorelli, aki 25 éve tartozik az SZE kötelékébe, professor emeritus címben és életútdíjban részesült. Emellett egy ünnepi, a munkássága előtt tisztelgő kötettel is meglepték őt. Vastaps kíséretében vehette át az elismeréseket.

,,Hálás köszönettel tartozom az elismerésekért, meghatottság van a szívemben. Volt egy álmunk, amely arról szólt, hogy Győr egyetemi város legyen, s a városba térjen vissza a jogászképzés. Mindezt sikerült megvalósítani, ami óriási öröm számunkra. Megtiszteltetés, hogy életútdíjjal tüntettek ki. A tisztelgő kötetet is nagy örömmel vettem át. Könyvet kapni ajándékba a legszebb öröm– fogalmazott Kukorelli István.

Stumpf István tíz esztendeje tanít a Széchenyi István Egyetemen. Kukorellihez hasonlóan ő is tisztelgő kötetet kapott ajándékba.

,,Érzelmileg felemelő, hogy átvehettem ezt a kötetet. Külön öröm számomra, hogy Kukorelli István barátommal együtt ünnepelhetjük a születésnapunkat. Mindketten hiszünk benne, hogy a tehetséggondozás nagyon fontos. Ha tehetséget látunk, az a feladatunk, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, az érintett nálunk is jobb legyen – jelentette ki Stumpf István.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #híradó | #Széchenyi István Egyetem |
Hirdetés