Kilenc éve egy piros bőröndbe rejtették Kitti holttestét – szemtanúk jelentkezését várják

Havassy Anna Katalin Krizsán Csaba
2023.02.21. 13:47

Sajtótájékoztatót tartott kedd délelőtt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság, ahol egy kilenc évvel ezelőtti emberölés eddig nyilvánosságra hozható részleteit ismertették. Az ügy teljes tisztázása érdekében szemtanúk jelentkezését is várják.

A sajtótájékoztatót Nagy Ágnes rendőr ezredes, bűnügyi főkapitányhelyettes, Völcsey András rendőr alezredes, a bűnügyi osztály vezetője és Kiszeli Lajos rendőr alezredes, a felderítő osztály vezetője tartotta. A bűncselekménnyel kapcsolatban már az elején leszögezték: a nyomozás még a kezdeti szakaszban van.

Fotó: Krizsán Csaba

Az esetet ismertetve elhangzott, hogy 2016. május 13-án egy édesanya tett bejelentést a rendőrségen, hogy lánya, az akkor 21 éves P. Kitti eltűnt. Az adatfelvétel során kiderült, hogy az asszony lányáról már 2014 nyara óta semmit sem tud, de nem is igazán tartották a kapcsolatot korábban sem. A fiatal lánnyal kapcsolatban egy meglehetősen hányatott sors rajzolódott ki: elköltözött otthonról, rossz társaságba keveredett, utolsó ismert tartózkodási helye pedig egy győri, belvárosi ingatlan volt.

A körözési eljárás során a rendőrségnek számos kérdést kellett tisztáznia – pl. lakóhelyek, barátok, bankkártya adatok, munka és életkörülmények stb. – a keresett lány személyleírását a külföldi kollégáknak is elküldték, az ORFK is segítséget nyújtott a keresésben, ám az erőfeszítések nem vezettek eredményre, Kittit sehol sem találták, így 2016 augusztus közepe óta eltűnt személyként körözték.

Az ügyben egészen 2022-ig nem történt fejlemény, amikor is a hatóságok birtokába új információ került, mely szerint P. Kitti 2014 nyarán bűncselekmény áldozata lett. A rendőrség így újra felvette a nyomozás fonalát és körültekintő, minden részletre kiterjedő vizsgálat eredményeként 2023. február 7-én elfogták az elkövetőket, egy házaspárt. A büntetett előéletű férfi 2014-ben 20 éves, a büntetlen előéletű nő pedig 43 éves volt, és egy háztartásban éltek P. Kittivel Győrben, egy, a Batthyány parknál található lakásban, többedmagukkal. A nyomozás feltárta, hogy 2014 nyarán a lakásban a házaspár és Kitti között vita kerekedett, amely olyannyira elfajult, hogy a házaspár ütlegelni kezdte P. Kittit, s az akkor 20 éves lány végül belehalt a sérüléseibe.

2023. február 7-én elfogták az elkövetőket (Fotó: Rendőrség)

A holttest eltüntetésére egy nagy, keményfalú, piros színű bőröndöt választottak, amelybe beletették az élettelen lány testét, majd a lakásból feltűnés nélkül távoztak. A ház elé taxit hívtak, s egy Győr környéki erdős területre vitették magukat, ahol a holttestet tartalmazó bőröndöt elásták, majd elhagyták a helyszínt.

A bűncselekmény elkövetését M. Milán, jelenleg 28 éves bakonyszentlászlói lakos és M. Milánné, jelenleg 51 éves ozorai lakos részben beismerte, a cselekmények valódiságát a poligráfos vizsgálat és tanúk is alátámasztották. A házaspár ellen halált okozó testi sértés miatt indult eljárás, őket a járásbíróság letartóztatásba helyezte.

A nyomozás jelenleg is tart, s azt Völcsey András rendőr alezredes is elismerte, hogy a teljes bizonyítás az eltelt kilenc év miatt meglehetősen nehézkes. A rendőrség február 16-ától kezdve több kísérletet is tett a holttest felkutatására, munkagépeket, talajradart és tetemkereső kutyákat is bevetettek a likócsi erdő területén, ám sajnos egyelőre nem találják P. Kitti gyilkosai által ásott sírját. A keresést természetesen tovább folytatják.

A holttestet egyelőre nem találják (Fotó: Rendőrség)

Éppen ezért egy felhívást intéztek a lakossághoz, melyben az alábbiakat kérik: jelentkezzen az a személy, aki 2014 nyarán a Duna Taxi alkalmazásában állt, egy fehér vagy világosszürke kombi vagy egyterű taxival dolgozott, és egy nyári este vagy éjjel a Batthyány parknál felvett egy férfit és egy nőt, akik egy nagy, keményfalú piros bőröndöt cipeltek. Őket kérésükre egy Győr külterületéhez tartozó erdős, fás területhez vitte, majd ott kitette és otthagyta őket. Jelentkezni a 96/417-329-es, vagy a 80/555-111-es vagy a 112-es telefonszámon lehet.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid