Kaposváron is bemutathatja értékeit a Széchenyi Egyetem

Szerző és fotó. Ficsór Dávid
2022.12.07. 13:15

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Széchenyi István Egyetem és a Kaposvári Szakképzési Centrum. A megállapodás célja, hogy minél több szálon kapcsolódjon a jövőben a két intézmény, elősegítve a dél-nyugati régióban tanuló fiatalok pályaorientációját, az oktatók továbbképzését, vagy épp a közös tananyagfejlesztést.

Dr. Kovács Zsolt kancellár az együttműködéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, ez egy jó lehetőség az egyetem számára, hogy egy másik országrészben is megmutathassa értékeit.

 „Szeretnénk bemutatni az egyetemünket a kaposvári térségben tanuló diákoknak, hogy könnyebben tudjanak minket választani. Ugyan Kaposvárról kicsit távolabbnak tűnik Győr, viszont az itteni lehetőségek, mint például az angol nyelvű képzéseink, a tehetséggondozási programok, a gyakorlatorientált képzéseink, a duális képzések azok mind olyan alternatívát kínálnak, amivel rendkívül értékes diplomát tudnak a tanulók szerezni. Ráadásul ezt egy olyan környezetben tudják megtenni, ami európai szinten is versenyképes.”

A Kaposvári Szakképzési Centrum fenntartásában működő iskolákban összesen 56 szakmát oktatnak, az elmúlt időszakban pedig több felsőoktatási intézménnyel kötöttek partnerséget. A főigazgató úgy fogalmazott, nagyon büszkék, hogy a Széchenyi Egyetemmel is együttműködhetnek a jövőben. „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Széchenyi István Egyetem is partnereink közé lépett. Így célzottam, személyesen tudjuk majd azoknak a tanulóknak a pontos információkat továbbítani, amik innen érkeznek az győri egyetemről” – hangsúlyozta Weimann Gáborné.