Hirdetés
Népszerű a termelői árú

Jól pörög a kora őszi győri piac

Fotó: Győr+
Zombai-Kovács Ákos
2021.09.15. 09:55

A nyári zöldség- és gyümölcsszezon után jól pörög a kora őszi győri piac is, legalábbis ezt tapasztalta a Győr+ Televízió stábja szerdán.

Hirdetés

A fajták változtak, az érdeklődés nem, rengetegen keresik az ízletes, egészséges, magyar termesztésű termékeket. Ebben az időszakban az alma, a körte, a szilva és a szőlő fogy a leginkább, míg a paradicsom és a paprika ilyenkor szeptember közepén is népszerű.

Megtréfált minket a tavaszi és a nyári szeszélyes időjárás is, kitolódott több gyümölcs szezonja is a szokásoshoz képest” – mondta a Győr Plusznak Markó Vendel. „Például nagyon jó áron, még tudunk kínálni szentkirályi termesztésű görögdinnyét, igaz, ez már a vége a legutóbbi szállítmánynak” – tette hozzá a zöldség és gyümölcskereskedő.

„Bejöttek az őszi áruk, így többféle alma, körte, szilva és szőlő is kapható a piacon, egészen jó áron és kiváló minőségben” – fogalmazott a szakember. „Bár vége a nyárnak, a paradicsomot és a paprikát folyamatosan keresik és a befőzni való gyümölcsök is slágerek a standokon” – emelte ki Markó Vendel.

„Egy jó nyári forgalom után most sincs okunk panaszra, a finom és egészséges szőlő, szilva és az alma is remekül fogy” – mondta Kissné Adrienn.

Ezek a termékek egyrészt hazaiak, másrészt nagyon ízletesek, ráadásul rendkívül egészségesek, például diétázni vagy tisztító kúrához is kitűnően alkalmasak” – tette hozzá a kereskedő.

Csak néhány ár ízelítőnek a győri Vásárcsarnok áraiból:
  • szőlő 599 forint/kilogramm,
  • szilva 499/kilogramm,
  • körte 599 forint/kilogramm,
  • alma 249 forint/kilogrammtól 399 forint/kilogrammig,
  • magyar dinnye 199 forint/kilogramm.
Hirdetés