Hirdetés
Címke: mezőgazdaság
Hirdetés
Győr+ 2021.02.16.

Vége a trágyázási tilalmi időszaknak

Amennyiben a talaj nem fagyott, vízzel nem telített, és összefüggő hótakaróval nem borított, úgy a nitrátérzékeny területen február 15. után a trágyázás megkezdhető – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleményében.

mti 2021.02.12.

Száz konténerrel gyűjtik össze a fóliahulladékot

A mezőgazdasági fóliahulladék szakszerű gyűjtéséhez száz darab speciális gyűjtőkonténert helyeznek ki az országban az idei év első felében - mondta Nagy István agrárminiszter pénteken Lébényben, a Green Technológia Kft. telephelyén tartott sajtótájékoztatón.

Pulai Sarolta 2021.02.10.

Brutálisan drágultak a gyümölcsök

Két év alatt csaknem a duplájára nőttek a gyümölcsárak idehaza. Az elmúlt esztendőben majdnem minden gyümölcsfajtánál 20-22 százalékos áremelkedés volt megfigyelhető.

MTI 2021.02.03.

Szeressük a sertés- és a mangalica húst!

Kampányt indít a sertés- és mangalica fogyasztás népszerűsítésének érdekében nagyböjt kezdetéig az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete.

mti 2021.01.06.

Újra megjelent a madárinfluenza Komárom-Esztergom megyében

Madárinfluenza-vírus jelenlétét igazolta szerdán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Komárom-Esztergom megyei Ács település mellett, nagy létszámú pulykát tartó gazdaságokban. A hatóság a szükséges intézkedéseket megtette, az állományok leölését már a gyanú alapján megkezdték a szakemberek.

Pulai Sarolta 2020.12.22.

Nehéz, de sikeres évet zárt az agrárium

öbb vírus is, mint például a sertéspestis, vagy a covid vírus is nehezítette a munkákat, ám ezek mellett a természeti változásokkal is szembe kellett néznie az ágazatnak.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat