Izgalmas döntővel zárult az Arrabona Évszázadai

Kárpát Zsolt
2023.05.26. 19:05

Pénteken délelőtt a döntővel befejeződött a 10. Arrabona Évszázadai Városismereti Vetélkedő. A Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ a Győr+ Médiával közös szervezésben idén 10. alkalommal rendezte meg a változatos és sokszínű megmérettetést, amelyre idén rekordszámú csapat nevezett.

Győr műemlékekben a harmadik leggazdagabb magyar város, így a verseny alatt is felfedezhettétek a belváros csodáit és a saját városrészetek különlegességeit. Nagyon remélem, hogy ezekre az élményekre mindig is emlékezni fogtok.” – emelte ki Rózsavölgyi László, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke a jubileumi vetélkedőn.

Ezután Dr. Sík Sándor önkormányzati képviselő felidézte a vetélkedő kezdetét, és elmondta, hogy 10 évvel ezelőtt senki nem gondolta, hogy az iskolások és a pedagógusok körében ilyen népszerű lesz ez a városismereti játék.

Idén a vetélkedőre 70 csapat jelentkezett 11 győri általános iskolából. A játék idén is hagyományosan három részből állt: 6 témában jelentek meg kéthetente kérdéssorok a Győr+ Hetilapban, ezekre várták a szervezők a helyes megfejtéseket. A középdöntő belvárosi sétával folytatódott, különböző állomásokon kellett feladatokat megoldani, szobrokkal vagy épp utcanevekkel kapcsolatban, de a Városházán anyák napi verset is költenie kellett a 6-7. osztályos versenyzőknek.

A döntőbe a legjobb 10 csapat került, amelynek helyszíne a Molnár Vid Művelődési Központ volt.

A zsűri értékelésben kiemelte, a gyerekek igazán felkészültek voltak, amit a pontszámok közötti minimális különbség jól mutatott.

A döntő végeredménye:

A nyertes csapatok: 1. Időutazók – Gyárvárosi Általános Iskola, 2. Anonimusok – Gyárvárosi Általános Iskola, 3. Történészek – Móricz Zsigmond Általános Iskola.

Az eredményhirdetés után Rock Milady és a Bronsis tánccsapat szórakoztatta a diákokat, majd egy hatalmas születésnapi tortát is begördítettek a terembe, amelyből minden részvevőnek jutott egy szelet.

Prédlné Németh Margit, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ igazgató helyettese egyben az esemény főszervezője megköszönte munkatársainak és a támogatóknak a segítséget.

Galéria: MekliZ Fotó