Hirdetés
Rozsos Noéminek emlék kupával kedveskedtek a szervezők

Győri diák volt a 200.000. Balaton-átúszó!

Fotó: balaton-atuszas.hu
Győr+
2020.08.02. 18:00

Az ifjú nyúli hölgy a Révai gimnázium tanulója, Győrben rendszeresen úszik, így felkészülten állt rajthoz.

Hirdetés

Szombaton rendezték meg  Révfülöp és Balatonboglár között a 38.Lidl Balaton-átúszást, amelynek  5,2 km-es távját ideális időjárási viszonyok között 8700 úszó teljesítette idén.

Ahogy arról beszámoltunk, világ és Európa bajnok nyíltvízi úszónk Rasovszky Kristóf új pályacsúccsal kereken 57 perc (57:00) alatt ért célba, a női győztes a szintén világklasszis Olasz Anna lett 1:01:37 -es idővel.

Hirdetés

Külön színfoltja volt a szombat délutánnak, amikor az 1979-től megrendezett szabadidősport-esemény történetében célba ért a 200 000. teljesítő, Rozsos Noémi.

A  fiatal nyúli hölgy, a Révai Miklós Gimnázium diákja nagyon meglepődött, amikor időmérést követően a szervezők kézen fogták és a következő pillanatban már kameráktól és fotósoktól körbevéve egy emlék kupát vehetett át.

“Egy barátom unszolására tavaly úsztam át először a Balatont, ami annyira jó élmény volt, hogy idén sem volt kérdés, hogy ismét nekivágok.” – mondta Noémi, aki Győrben is rendszeresen úszik, így felkészülten állt rajthoz. 

Forrás: balaton-atuszas.hu

Kapcsolódó anyagunk a témában:

A minden évben megrendezett Balaton-átúszás már önmagában is nagy élményt jelent, hiszen teljesíteni a távot, nemcsak komoly kihívás, de saját magunk motivációja is egyben. Egy nyúli lánynak, Rozsos Noéminek azonban idén még nagyobb élmény volt a táv teljesítése, hiszen a vízből kilépve rögtön karon fogták és kamerák kereszttüzében díjazták. A győri Révai Gimnázium diákja volt az 1979-től megrendezett szabadidősport-esemény történetében a 200 0000. célba érkező úszó.

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #egészség | #Győr | #Győr+ TV | #híradó | #úszás |
likeold
a fb oldalunkat