Hirdetés
A Baksa gimi az ÖKO-iskola címre pályázik

Faültetéssel emlékeztek meg a szabadságharc hőseiről

Fotó: O. Jakócs Péter
Földvári Gabriella
2020.10.06. 18:10

Faültetéssel emlékeztek meg a szabadságharc hőseiről a Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium tanárai és diákjai. Az iskola mögött, a nyáron megújult kopjafa-emlékműnél tartott az aradi vértanúkra emlékező ünnepséget az intézmény október 6-án.

Hirdetés

Ezen a területen évekkel ezelőtt már ültettek fákat, de azok mostanra már kipusztultak. Ezért gondolta úgy az intézmény vezetése, hogy október 6-a és az új gimnázium születése tiszteletére elültetnek 13 új csemetefát.

Fotó: O. Jakócs Péter

A krúdys életérzés még mindig bennünk van, és szeretnénk is a régi-új értékeket megőrizni, továbbvinni. Ezért is, ezzel az akcióval azt üzenjünk: vagyunk, itt vagyunk Baksa gimnázium! – mondta Bejcziné Mosolits Erika igazgató.

Hirdetés

A faültetés tervét Radnóti Ákos, a környezetvédelemért is felelős alpolgármester és Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő támogatta. Az alpolgármester kiemelte: az apropó szomorú, de a cél jó, hiszen a fákat a jövőnek ültetik. Rózsavölgyi László pedig az ünnepségen felhívta a tanulók figyelmét arra, hogy a fákat nekik kell gondozniuk, öntözniük, szeretniük, hogy sokáig éljenek.

Fotó: O. Jakócs Péter

A csemetefák beszerzését a Győr-Szol Zrt. végezte, a fákat viszont a diákok ültették el. Ez azért is fontos az intézmény számára, mert az iskola az idei tanévet a környezetvédelem jegyében szervezi, ez a közelgő Fizikanap témája is, valamint a gimnázium megpályázza az ÖKOiskola címet.

Televíziós szerkesztő: Zombai- Kovács Ákos

likeold
a fb oldalunkat