Hirdetés
Címke: megemlékezés
Hirdetés
Havassy Anna Katalin 2021.01.25.

Tizenhét éve nem hisszük el…

Tizenhét éve, minden év január 25-én arról mesélünk, hogy volt egy nagyszerű győri srác, egy kiváló labdarúgó, akit az élet elvett a családjától és a sporttársadalomtól. Írunk, emlékezünk, de a kérdés továbbra is az: miért kellett ennek így lennie?

Havassy Anna Katalin 2021.01.19.

Tizenhat éve nem látjuk már a mosolyt

Viharos gyorsasággal peregnek az évek. Annak is tizenhat esztendeje már, hogy a mindig mosolygó kézilabda klasszis, az ETO egykori játékosa, a Dunaferr edzésére indulva halálos autóbalesetet szenvedett. Tizenhat éve nem felejti a magyar sportélet és a kézilabda-társadalom.

Győr+ 2021.01.12.

A doni áttörés áldozataira emlékezünk

Hetvennyolc éve, 1943. január 12-én kezdődött meg a doni áttörés, amely a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiáját, több mint százezer katona halálát jelentette…

Pulai Sarolta 2020.12.15.

A 125 éve elhunyt Jedlikre emlékeztek

1895. december 13-án hunyt el a kiváló fizikus és feltaláló, Jedlik Ányos. A tudós olyan találmányaival, mint, az elektromotor és az öngerjesztésű dinamó, korszakalkotó volt

Földvári Gabriella 2020.11.10.

Mindenkinek mindene

Boldoggá avatásának 23. évfordulóján, november 9-én ünnepi kiállítás megnyitóval és szentmisével emlékeztek Apor Vilmos püspökre a Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Némedi-Tóth Zsófia 2020.11.07.

Fegyverropogás a bécsi éjszakában

A terrortámadás mindössze néhány órával a koronavírus-járvány megfékezését célzó részleges karantén életbe lépése előtt történt, hétfőn este nyolc óra körül.

Földvári Gabriella 2020.11.07.

Mindenkinek mindene

Megdöbbentő, felkavaró, elgondolkodtató a megújult Boldog Apor Vilmos emlékkiállítás. Látjuk a golyónyomokat, halljuk a püspök utolsó szavait, az emlékezők vallomásait, vetített képek, különböző fény- és hangeffektusok hatnak a látogatókra. A püspökvár pincéjében, a vértanúság helyszínén, november 10-től látogatható a tárlat, amely a legmodernebb kiállítás-technikai eszközökkel kelti életre Boldog Apor Vilmos korát és a püspök személyes életútját.

Papp Zsolt 2020.11.04.

Koszorúzás a Hazánk című újság emléktáblájánál

A város minden évben megemlékezik az 1956-os forradalom és szabadságharc „Hazánk” című győri újságjáról és annak hős íróiról, amely a forradalom leverése után „a forradalom lapja” lett.

MTI 2020.11.04.

Zászlófelvonással emlékezik az ország

Felvonják, majd félárbócra eresztik Magyarország nemzeti lobogóját ma reggel a Parlament előtt az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése, a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján az áldozatokra emlékezve. A Terror Háza Múzeumnál és a Szent István-bazilikánál gyertyát gyújthatnak a megemlékezők a nemzeti gyásznapon.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat