Hirdetés
Kertbarát

Online érkeznek az iskolakerti feladatok

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.04.10. 17:37

Elindult az iskolakert online sorozat, heti feladatokkal várják a lelkes kertbarát csemetéket.

Hirdetés

Dr. Halbritter András Albert, a Széchenyi István Egyetem oktatója, az Iskolakertekért Alapítvány munkatársa a Győr+ Rádió kérdésére elmondta, a létrehívó ötletben a digitális oktatás nagy hatással volt.

“Szép számmal vannak hazánkban iskolai- és óvodai kertek, amelyek gondozása így veszélybe került. Megijedtünk attól, hogy sokan feladják a jövőben a munkát az időhiány, az elgazosodott kertek és a sikertelenség miatt – ezért egy egyszerű fenntartásra adtunk javaslatot, vessenek igénytelen gyomelnyomó növényeket, napraforgót, méhlegelőt.”

Hirdetés

Vannak olyan iskolák, ahol az iskolakert tanóra keretében működik, ezért ezt a tantárgyat is ki kellett dolgozni a digitális oktatásra. A kerttel nem rendelkező tanulókra is gondoltak, így akár egy ablakban, szobában is el lehet végezni ezeket a teendőket. Elindult a Iskolakert online sorozat, amelyben heti feladatokkal, rendhagyóan várják a húsvétot.

A “tantervben” szerepel például a palántanevelés, ami a kicsik kedvence lehet, tojásfestés a természetben fellelhető alapanyagokkal, erre kitűnően alkalmas a vöröshagyma héja. Segíthetünk a konyhában, a kalácshoz készíthetünk kovászt búzalisztből, de tavaszi ibolyaszörpöt is főzhetünk házi locsolkodáshoz.

Fotó: Pixabay

Emellett azt is megtudtuk, hogy új technika tankönyvből tanulhatnak szeptembertől az általános iskolás diákok, amelynek külön modulja lesz az iskolakerti nevelés, ennek a tankönyvnek a kidolgozásában pedig dr. Halbritter András Albert, a SZE oktatója is kiveszi a részét.

Ha Ti is kertészkedtek otthon a gyermekekkel, vagy bevonjátok a húsvéti készülődésbe, küldjetek róla képet!

Szerző: Ferenczy Balázs
Televíziós szerkesztő: Kárpát Zsolt

likeold
a fb oldalunkat