Hirdetés

Doktorrá avatták a SZE frissen végzett jogászait

Fotó: MekliZ Fotó
Németh Boglárka
2022.07.09. 13:32

Szombat délelőtt doktorrá avató ünnepséget tartott a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam-és Jogtudományi Kara a Zsinagógában.

Hirdetés

Az elnökség és a végzős hallgatók bevonulásra után a Pro Auditoribus, azaz a Hallgatókért díjak átadása következett. Ezt az évek során végzett közösségi munkájukért Börzsönyi Dávid, Fábián Balázs, Hévízi Enikő, Mihály Laura Dominika, Senviczki Ákos, Tamás Lilla Krisztina és Vági Kata Franciska kapták meg. Pro Auditoribus oklevelet pedig Szabó Tamás kapott.

Ezt követően doktori esküt tettek a végzett hallgatók még pedig úgy, hogy jobb kezük két ujját a paedum peremére helyezték. 

Hirdetés

Majd a summa cum laude minősítéssel végzett hallgatóknak gratuláltak, név szerint Erős Botond Gábor, Fábián Balázs, Mihály Laura Dominika és Senviczki Ákos kaptak így elismerést.

A summa cum laude, a cum laude és a rite minősítést szerzett jogászokat is köszöntötték és mindegyikük kezet fogott Prof. Dr. Baranyi Péter, rektorral, Prof. Dr. Smuk Péter, dékánnal, Dr. Ganczer Mónika, Dr. Erdős Csaba és Dr. Knapp László, dékánhelyettesekkel. 

A diplomás hallgatók nevében az immár Dr. Mihály Laura Dominika mondott köszönetet: “Eskünkhöz híven arra fogunk törekedni, hogy a győri Széchenyi István Egyetem és a magunk tisztességére, teljes lelkünkből és minden erőnkből szolgáljuk hivatásunkat és a tudományt, s ezzel népünket és hazánkat!”

Majd Ónodi Kristóf a Művészeti Kar hallgatójának gitárprodukciója következett.

Végül Prof. Dr. Smuk Péter, dékán búcsúzott a doktorrá avatott diplomás jogászoktól, akiket beszédében többek között a karantén félévek csendes küzdőinek is nevezett. A dékán továbbá köszönetet mondott a diákokat támogató családoknak is, akik mindvégig ott álltak a leendő jogászok mellett. A professzor arról is beszélt, hogy a Széchenyi jogi kara évek óta kiváló szakembereket képez, akik a magyar igazságszolgáltatás legmagasabb szintjein is maximálisan megállják a helyüket. 

Galéria: MekliZ Fotó

likeold
a fb oldalunkat