Diplomaátadó a Széchenyin

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2022.02.11. 15:47

Átadták a diplomákat az Apáczai Csere János és az Egészség-és Sporttudományi Karon. A diplomaátadó ünnepség 14 órakor kezdődött a Zsinagógában.

Dr. Pongrácz Attila, az Apáczai Csere János kar dékánja köszöntötte elsőként a végzősöket. A vezető elmondta, hogy 78-an tettek sikeres záróvizsgát. ” Nagy büszkeséggel mondhatjuk, hogy az  Apáczai Csere János Kar, a Széchenyi István Egyetemnek történetileg és kulturálisan 750 éves királyi városi rangú Győr városának és a tágabb régiónak is jól beágyazott kara” – mondta el a dékán, aki hozzátette, hogy a XXI. században a kar a társadalom és a bölcsészettudományokra helyezi a hangsúlyt.

Jelenleg hét alapképzés, három mesterképzés és huszonnégy szakirányú továbbképzés van a szakon, ezek mindegyikét folyamatosan fejlesztik.  Oktatói szempontból a kar számára a legfontosabb az érték átadás és az innováció. Dr. Pongrácz Attila arról is beszélt, hogy a koronavírus miatt több nehézséggel is szembenéztek a most végzettek és ez a diploma sem védi meg őket az élet nagy problémáitól  és kérdéseitől, de egy kiváló lehetőséget nyújt számukra, hogy szembe tudjanak nézni ezekkel. 

Dr. Fehér Rózsa követte Dr. Pongrácz Attilát a pódiumon. Az Egészség-és Sporttudományi Kar dékánhelyettese is a vírus okozta nehézségekről beszélt, hiszen a friss diplomások számos online tanórán és online vizsgán vettek részt, az egyetemi akadályokkal pedig a segítő közösség nélkül kellett szembenézniük.  ” Az egyetemisták nagy része Önök közül a legtöbben tevékenyen, önkéntesen vettek részt a járvány elleni védekezésben. A magyar társadalom, a közösség nem felejti el érdemeiket” – emelte ki Dr. Fehér Rózsa, aki az egészségügyi dolgozók nevében megköszönte az áldozatos munkát.

A dékánhelyettes úgy fogalmazott a szakon végzett fiatalokra fontos szerep vár a társadalom egészségvédelmének és  egészségtudatos magatartásának  kialakításában, valamint abban, hogy az emberek visszanyerjék egészségüket, fittségüket.  Végül arra biztatta a diákokat, hogy legyenek nagyon büszkék magukra és köszönjék meg az őket támogató közösségnek, így szüleiknek, barátaiknak és családtagjaiknak a sok biztatást, hiszen sikereikben nekik is részük volt, az ünnep pedig csak így lehet teljes. 

A hallgatók nevében Pótáné Dallos Csilla, mesterszakos hallgató szólalt fel, aki kiemelte: frissen végzett diáktársaival mindegyikük egy segítő szakmával lett gazdagabb, amelyet méltóan kell majd képviselniük. 

Ezt követően a Művészeti Kar hallgatóinak előadása következett, majd a diákok átvették diplomájukat. Az ünnepség a közös eskütétellel zárult.