Címke: vizsga
Hirdetés
MTI 2024.05.16.

Megkezdődtek a szakmai vizsgák a szakképzésben

Rendben zajlanak az érettségi vizsgák a technikumokban, és elindultak a szakmai vizsgák is a szakképző intézményekben. Idén várhatóan több mint 40 ezer diák vizsgázik szakmai ismeretekből, a legnépszerűbb szakma a vizsgázók körében idén is a villanyszerelés - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) csütörtökön az MTI-vel.

Győr+ 2024.05.08.

Több mint 76 ezren érettségiznek történelemből

Szerdán a történelemvizsgákkal folytatódik a 2023/2024-es tanév érettségi időszaka. A következő hetekben 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700-an érettségiznek. A vizsgákat május 3. és július 3. között a középiskolák és a kormányhivatalok szervezik, lebonyolításukban 3150 érettségi vizsgabizottság működik közre.

Győr+ 2024.05.02.

Közeleg az érettségi: ezt az időt már senkinek sem szabad csak tanulással töltenie!

Már csak néhány nap és kezdődnek az érettségik. A vizsgák – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek pénteken, majd a magyar nyelv és irodalommal, a matematikával és a történelemmel folytatódnak hétfőtől. A szakemberek szerint ezt a pár napot már senkinek sem szabad csak tanulással töltenie, mert figyelni kell a stresszkezelésére is.

Ficsór Dávid 2023.07.21.

Nagy változás jön a magyar jogosítványoknál

Nagy változás jön a magyar jogosítványoknál szeptembertől. A B kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezők a C, azaz a tehergépkocsi vezetésére jogosító engedély nélkül mehetnek buszvezetői képzésre.

Győr+ 2023.05.10.

Történelemmel folytatódik az érettségi

Középszinten háromórás, emelt szinten négyórás számonkérés vár a végzős diákokra. Legális puskaként ott az atlasz – de érdemes tudni is, hogy kell használni.

Szöveg és fotó: Németh Boglárka 2023.02.27.

Vizsgáztak a jövő táncművészei

Hétfőn balettmesterekkel, oktatókkal, növendékekkel, koreográfusokkal telt meg a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium balett terme, hiszen a tizenhárom, utolsó éves diák mutatta be munkájának gyümölcsét. Klasszikus balett és modern tánc kategóriákban vonultak a tehetségek a nagyérdemű elé. A négy és fél órás vizsga során a fiatalok bemutatták az alapoktól kezdve az összes technikát, ráadásul a számonkérés legvégén egy közös produkcióval is megjutalmazták bíráikat.

Hirdetés