Címke: városfejlesztés
Hirdetés
Győr+ 2024.04.07.

Biztonság, rend, tisztaság és tudatos városfejlesztés

Dézsi doktor, miután felépített egy életeket mentő szívcentrumot, 2020-ban elismert szívgyógyász professzorként lett Győr polgármestere. Húsz pontban ismertette akkor a választási programját, amit az eltelt négy év alatt a Covid-19 világjárvány, az energiaválság és háborús infláció ellenére nemcsak végrehajtott, hanem alaposan túl is teljesített. Jó és eredményes úton járunk, ezért készen állok a folytatásra – nyilatkozta lapunknak.

Győr+ 2023.07.06.

Győr Megyei Jogú Város Fenntartható Városfejlesztési Stratégiájának megvalósítása

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2014-2020-as Integrált Településfejlesztési Stratégiája rendkívül eredményes volt, az abban megfogalmazott fejlesztési célokat a város teljesítette. Az Önkormányzat jelen projekt keretében ezt az átgondolt stratégiai tervező munkát kívánja folytatni, melynek keretében célja, hogy továbbvigye és a szükséges mértékben újragondolja Győr város jövőképét, cselekvési tervét annak érdekében, hogy a 2021-2027-es uniós költségvetési időszakban is számos fejlesztés valósulhasson meg a városban. A tervezésre az Önkormányzat 79,53 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

Mireider Máté 2023.03.17.

Már tervezik Győr és a régió közlekedésének jövőjét

Sajtótájékoztatót tartottak a győri városházán, ahol bejelentették: közel félmilliárd forintnyi támogatást kapott a város arra, hogy az elővárosi közlekedési koncepcióját elkészítse, hogy milyen irányba érdemes tervezni a következő években. Győrbe jelenleg nap mint nap több mint 30 ezer ember jár be dolgozni, tanulni, ügyeit intézni. Ezek a fejlesztési elképzelések a győriek és az ő életüket is könnyebbé teszik majd.

Győr+ 2022.06.29.

Készül a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia

Különböző munkacsoportokban, több száz szakértő és a lakosság bevonásával készül a 2027-ig szóló Fenntartható Városfejlesztési Stratégia. Szerdán a városházán egy műhelybeszélgetés keretében főként a gazdasági elképzelések, tervek, igények és lehetőségek kerültek terítékre.

Győr+ 2022.05.27.

Számít a véleményed! – Városfejlesztési kérdőív indul

Új településfejlesztési dokumentumokat készít Győr. Közép- és hosszútávú fejlesztési elképzeléseket rögzítenek ebben, amelyek meghatározzák a város jövőjét. Ehhez kérik a lakosság segítségét, akik anonim módon oszthatják meg véleményüket. A kérdőív egy rövid és egy hosszabb részből áll, kitöltésük nagyjából 2 és 5 percet vesz igénybe. A válaszadásra 2022. június 12-ig van lehetőség, a kérdőív egy rövidebb és egy hosszabb részből áll, de az összes kérdés megválaszolása sem kerül többe összesen 10 percnél.

Győr+ 2021.01.24.

Építészhallgatók adtak ötleteket a győri belvárosra

Érintésmentes ivókút, moduláris sportpark, folyóparti lépcsőpad – kreatív ötletek sorát ismertették a győri Széchenyi István Egyetem designkurzusának építészszakos hallgatói a részben online, részben a győri városházán megtartott vizsgabemutatón. Az esemény jól példázta az intézmény és a győri önkormányzat közötti partnerkapcsolatot.

Hirdetés