Számít a véleményed! – Városfejlesztési kérdőív indul

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2022.05.27. 09:02

Új településfejlesztési dokumentumokat készít Győr. Közép- és hosszútávú fejlesztési elképzeléseket rögzítenek ebben, amelyek meghatározzák a város jövőjét. Ehhez kérik a lakosság segítségét, akik anonim módon oszthatják meg véleményüket. A kérdőív egy rövid és egy hosszabb részből áll, kitöltésük nagyjából 2 és 5 percet vesz igénybe. A válaszadásra 2022. június 12-ig van lehetőség, a kérdőív egy rövidebb és egy hosszabb részből áll, de az összes kérdés megválaszolása sem kerül többe összesen 10 percnél.

Már folyamatban van a 2021–2027-es európai uniós támogatási ciklushoz kapcsolódó városfejlesztési tervezés, amelynek elkészítéséhez Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a lakosság véleményére is számít. Azt kérik, töltsék ki minél többen 2022. június 12-én éjfélig az online elérhető kérdőívet.

Győr az új tervezési ciklusban úgynevezett Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát készít, amelynek célja részletesen bemutatni a város jövőképét, célkitűzéseit, és meghatározni a fejlesztendő területeket, irányokat.

A partnerségen alapuló tervezés részeként kiemelten fontosnak tartják, hogy a lakosság is kifejthesse véleményét a város jelenét és jövőjét illetően. A kérdőívben kitérnek a már megvalósult fejlesztésekre, a lakókat érintő főbb problémákra, kiemelt figyelmet fordítanak a közszolgáltatásokkal való elégedettség felmérésére, a zöldfelületek, közlekedés vagy digitális fejlesztések területére, és konkrét projektjavaslatokat is várnak Győr lakosságától.

A kérdések megválaszolásával segíthetik a lakosok az önkormányzatot abban, hogy jobban megismerje minden korosztály problémáit, igényeit, elvárásait, annak érdekében, hogy azokat beleépíthessék a következő 7 év fejlesztéseibe.

A kérdőív egy rövid és egy hosszabb részből áll, kitöltésük nagyjából 2 és 5 percet vesz igénybe. A válaszadás természetesen anonim, az adatokat csak összesítve, statisztikai célokra használják fel. A válaszadásra 2022. június 12-ig nyílik lehetőség.

Kapcsolódó témák: #felmérés | #kérdőív | #városfejlesztés |