Címke: továbbtanulás
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2024.05.08.

Úttörő megállapodás: színes szakképzésből az egyetemre

Fontos eseménynek adott otthont szerdán az Audi Hungaria Iskolaközpont, ahol ünnepélyes együttműködési megállapodást kötött az intézmény a Széchenyi István Egyetemmel. A partnerség értelmében az iskola duális szakképzésének tanulói a campus gazdálkodás és menedzsment, valamint kereskedelem és marketing alapszakán élhetnek a kreditbeszámítás lehetőségével, ami egyúttal a tanulmányi idő jelentős lerövidülését is jelenti.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2024.02.14.

Vár a győri szakképzés

Fontos határidő jön a továbbtanulásban gondolkodó diákok életében, február 21-ig kell beadni a jelentkezéseket a szakképző intézményekbe. A Győri Szakképzési Centrum 12 győri iskolája is várja a tanulókat, a szakképző intézményekben közel 50, a technikumokban mintegy 60 szakma közül lehet választani. A technikumi szakmák iránt évek óta többszörös a túljelentkezés, míg érdekes módon a szakképző iskolák nehezebben tudják felölteni a létszámot. A Győri Szakképzési Centrum kancellárja szerint, aki őket választja, biztosan nem bánja meg.

Fotó és szöveg: ELTE SEK 2024.02.05.

Új szakok az ELTE szombathelyi campusán: Csecsemő- és kisgyermeknevelő, Óvodapedagógus

Két új pedagógusképzési szak, Csecsemő- és kisgyermeknevelő, valamint Óvodapedagógus alapképzés várja a továbbtanulni szándékozókat az ELTE Savaria Egyetemi Központban a 2024/2025-ös tanévtől. A szeptemberben induló képzésekre a február 15-ig tartó általános felvételi eljárásban lehet jelentkezni.

Szalai Réka 2024.01.16.

Fókuszban a középiskolások – több ezer látogató a nyitott kapuk napján

A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) idén rendkívüli érdeklődés mellett nyitotta meg kapuit a továbbtanulni vágyó fiatalok és hozzátartozóik számára. A tavalyi évhez hasonlóan idén is az Egyetemi Csarnok adott otthont a rendezvénynek, ahol a diákok szabadon érdeklődhettek a szívükhöz legközelebb álló szakok iránt, valamint tájékoztatókat és beszélgetéseket is hallhattak az egyetemi életről. Nem csupán a helyi rendezvényen döntött idén csúcsot az egyetem több, mint 6000 látogatóval, de a budapesti Educatio kiállításon is rekord számokkal zárt az oktatási intézmény standja.

Ficsór Dávid 2023.12.13.

Folytasd a Lukácsban!

Pályaorientációs napot tartottak a napokban a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.11.22.

Lukácsosnak lenni jó!

A közelmúltban három Nyitott Kapuk programot is tartott a Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum, és mindegyik teltházas volt, annyira népszerűek az intézmény képzései. Több mint 20 szakmát oktatnak a Lukácsban, ahová az ország minden vármegyéjéből járnak diákok, amire nagyon büszkék az iskolában. A Lukács fő erőssége, hogy egy járműipari életpályamodellt kínál a fiatalok számára, nem véletlenül hatalmas a túljelentkezés a technikumba, ahova már 61 lány is jár.

Győr+ 2023.10.30.

Élményteli pályaorientáció

A Mobilis Interaktív Élményközpont és a Széchenyi István Egyetem pályaorientációs mérnöki témanapok keretében, élményszerűen mutatja be a természettudományokat, a mérnöki szakterületeket a pályaválasztás előtt álló diákoknak. A középiskolások olyan izgalmas témákkal ismerkedhetnek, mint a dróntechnológia, az űrkutatás és az autósport világa.

Hirdetés