Címke: továbbtanulás
Hirdetés
Mireider Máté 2023.05.08.

Mutatjuk, hányan és miből érettségiznek Győrben az idei évben

A legnépszerűbb idegennyelvi érettségi az angol, a második a német lett, de megyénkben 12 fő olaszból, néhányan pedig még latinból is vizsgát tesznek. Népszerűek a szakmához kötődő tárgyak is, mint a logisztika, sokan választották a hittant is.

Győr+ | Illusztráció: Depositphotos 2023.01.18.

A pályaválasztásban segíti a diákokat ez a kérdőív

A POM, vagyis a "pályaorientációt támogató mérőeszközt négy kérdőívet tartalmaz, változatos kérdésekkel. Érdemes rászánni az időt, ugyanis nem csak egy-egy szakmát közöl a rendszer, hanem komplett elemzést készít a válaszaink alapján.

Zombai-Kovács Ákos 2023.01.17.

Nyitott kapuk: egyre népszerűbb a Széchenyi

Óriási érdeklődés mellett zajlott a Széchenyi István Egyetem nyitott kapuk rendezvénye kedden. A korábbiakkal ellentétben ezúttal az Egyetemi Csarnokba várták a továbbtanulásra készülő fiatalokat és szüleiket. Több mint 5000 középiskolás érkezett a campusra, őket különböző tájékoztatók, beszélgetések és laborlátogatások várták a rendezvényen. A Széchenyi kancellárja tájékoztató előadásában úgy fogalmazott, érdemes komoly mérlegelés után dönteni arról, hol tanulnak tovább a fiatalok.

Szerző és fotó: Ficsór Dávid 2022.11.09.

Pezsgő iskolai élettel várják az új diákokat

Nyílt napot rendezett szerdán a Győri Szakképzési Centrum Sport és Kreatív Technikum. Az adyvárosi intézmény az általános iskolában végzős tanulókat és szüleiket várta egy igazán kreatív rendezvényre. Csengeri Mária, a technikum igazgatója elmondta, a nyílt nappal nem csak az a céljuk, hogy bemutassák az induló szakjaikat, szeretnék, ha az érdeklődők bepillanthatnának az iskolai életet jellemző pezsgésbe is.

Győr+ 2022.08.25.

Pótfelvételi 2022: megerősítette pozícióját az egyetem

Csaknem 300-an jutottak be a most lezárult pótfelvételin a győri Széchenyi István Egyetemre, az elsőévesek száma így 3500-ra nőtt. A fiatalokat a minőségi képzések mellett európai színvonalú infrastruktúra és hallgatói szolgáltatások várják az intézményben.

Hirdetés