Címke: továbbtanulás
Hirdetés
Győr+ 2022.08.25.

Pótfelvételi 2022: megerősítette pozícióját az egyetem

Csaknem 300-an jutottak be a most lezárult pótfelvételin a győri Széchenyi István Egyetemre, az elsőévesek száma így 3500-ra nőtt. A fiatalokat a minőségi képzések mellett európai színvonalú infrastruktúra és hallgatói szolgáltatások várják az intézményben.

MTI 2022.07.21.

Este hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási ponthatárokat

Ma este 8 órakor hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyek hagyományosan elsőként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők. A diákoknak Budapesten és az ország több városában ponthatárváró rendezvényeket tartanak.

Győr+ 2022.07.18.

Kiváló eredménnyel zárult az érettségi vizsgaidőszak

A középszintű szóbeli érettségikkel sikeresen és eredményesen lezárult a 2022. május-júniusi vizsgaidőszak: több mint 3 000 vizsgabizottság előtt mintegy 113 000-en tettek érettségi vizsgát - közölte az Oktatási Hivatal.

Németh Boglárka 2022.02.14.

Nyílt napot tartott a Győri Rendőrkapitányság

Az érdeklődők hétfő délelőtt közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével. Hat állomáson nézhettek meg bemutatókat, kipróbálhatták a nyomrögzítést, felpróbálhatták a speciális ruházatot, megtekinthették a rabszállító buszt és a fegyverekkel is közelről találkozhattak. A látogatók között voltak diákok, szülők és pályaválasztás előtt álló nyolcadikosok is.

Zombai-Kovács Ákos 2022.01.26.

A szakképzésben tanulók a jövő nyertesei

A megújult magyar szakképzési rendszer előremutató, idehaza már többen jelentkeznek szakképzésre, mint gimnáziumba. A szülők és a gyerekek is megértették a szakképzés átalakításának lényegét, azt, hogy a szakképzés nem egyenlő a szakmunkásképzéssel és különböző életutakra ad lehetőséget.

MTI 2022.01.18.

Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat

Szombaton 10 órától tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok számára. Szombaton 553 helyszínen csaknem 73 ezren felvételiznek - közölte az Oktatási Hivatal (OH).

Győr+ 2022.01.14.

Látványos standdal csábít a győri egyetem

A szombatig tartó budapesti Educatio Kiállításon nemcsak az intézmény képzési kínálatával ismerkedhetnek a fiatalok, de olyan, az oktatást kiegészítő izgalmas lehetőségekkel is, mint a drónversenyzés, a Formula Student-versenysorozatban részt vevő Arrabona Racing Team, vagy éppen az e-sport világa.

MTI 2022.01.04.

Újabb szakok jönnek a felsőoktatásban

A következő szemesztertől a többi között a körforgásos gazdasághoz és az adattudományhoz kapcsolódó új szakokkal bővül a hazai felsőfokú képzési kínálat - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Hirdetés