Hirdetés
Címke: továbbtanulás
Hirdetés
Németh Boglárka 2022.02.14.

Nyílt napot tartott a Győri Rendőrkapitányság

Az érdeklődők hétfő délelőtt közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével. Hat állomáson nézhettek meg bemutatókat, kipróbálhatták a nyomrögzítést, felpróbálhatták a speciális ruházatot, megtekinthették a rabszállító buszt és a fegyverekkel is közelről találkozhattak. A látogatók között voltak diákok, szülők és pályaválasztás előtt álló nyolcadikosok is.

Zombai-Kovács Ákos 2022.01.26.

A szakképzésben tanulók a jövő nyertesei

A megújult magyar szakképzési rendszer előremutató, idehaza már többen jelentkeznek szakképzésre, mint gimnáziumba. A szülők és a gyerekek is megértették a szakképzés átalakításának lényegét, azt, hogy a szakképzés nem egyenlő a szakmunkásképzéssel és különböző életutakra ad lehetőséget.

MTI 2022.01.18.

Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat

Szombaton 10 órától tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok számára. Szombaton 553 helyszínen csaknem 73 ezren felvételiznek - közölte az Oktatási Hivatal (OH).

Győr+ 2022.01.14.

Látványos standdal csábít a győri egyetem

A szombatig tartó budapesti Educatio Kiállításon nemcsak az intézmény képzési kínálatával ismerkedhetnek a fiatalok, de olyan, az oktatást kiegészítő izgalmas lehetőségekkel is, mint a drónversenyzés, a Formula Student-versenysorozatban részt vevő Arrabona Racing Team, vagy éppen az e-sport világa.

MTI 2022.01.04.

Újabb szakok jönnek a felsőoktatásban

A következő szemesztertől a többi között a körforgásos gazdasághoz és az adattudományhoz kapcsolódó új szakokkal bővül a hazai felsőfokú képzési kínálat - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Győr+ 2021.11.22.

Továbbtanulási felvételi útmutató

A pályaválasztás előtt álló diákok számára legtöbbször nehézséget okoz a továbbtanulás kérdése. Az elmúlt tanévben megújult a szakképzés és átalakult a középfokú oktatási rendszer, így az alábbi iskolatípusokra vonatkozó összeállítással szeretnénk segítséget nyújtani számukra.

Győr+ 2021.11.16.

Öt szakma, amely 2022-ben is biztos megélhetést kínál

Mindig vannak felkapott, divatos szakmák, és mindig vannak olyanok, amelyek méltatlanul alulértékeltek. Talán nem is gondolnánk, mely szakképesítésekkel kereshetünk ma jól úgy, hogy a betöltendő pozíciókért ráadásul nem állnak sorba a jelentkezők.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat