Címke: Szent László-napok
Hirdetés
Havassy Anna Katalin 2023.06.25.

Lovagok és solymászok az Aranyparton

Az év egyik leginkább várt három napja a Szent László Napok, amely minden korosztály számára színvonalas és tartalmas kikapcsolódást nyújt. Ennek megfelelően június 24-én szombaton is rengetegen voltak az Aranyparton, ahol egy kicsit mindenki visszacsöppenhetett a lovagkorba.

Venesz Klaudia 2023.06.17.

Lovagok és harci bemutatók az Aranyparton

Szent László, a lovagkirály emlékét idézi fel a Győri Művészeti és Fesztiválközpont rendezvénye június 23. és 25. között. A Szent László Napok 23-án, pénteken fáklyás felvonulással indul az Aranypartról, melyet a Bécsi kapu téren egy tűzzsonglőrshow zár le.

Havassy Anna Katalin 2022.07.03.

„Nem szeretek unatkozni!”

Az idei Szent László-díjasok között szerepel Csepi László ezredes, polgári védelmi felügyelő is, aki hosszú évtizedek óta kimagasló színvonalon látja el feladatát. Három lány boldog édesapja, nem szereti, ha nincs feladata, és soha nem hiányzott neki a jogosítvány. Fogalom lett a városban, mert egy biztos: a „CsepiLacira” lehet számítani!

Győr+ 2022.06.26.

Véget értek a Szent László Napok

Ez a hétvége ismét a középkori hangulat jegyében telt el Győrben. Sok ezren voltak kíváncsiak a Szent László Napok idei programjaira.

Sándor Szigeti 2022.06.26.

A Szent László Napok mai programja

Ma is folytatódnak a Szent László Napok eseményei az Aranyparton. Délelőtt tizenegy órától egészen estig számtalan programmal várják az érdeklődőket.

J. Kovács Andrea jegyzete 2022.06.25.

Fejjel nagyobb mindenkinél

Bátor volt, okos, erényes és daliás. „Fejjel nagyobb mindenkinél”, s nem csupán külsőleg. Királynak született. Jegyzet Szent Lászlóról.

Németh Boglárka 2022.06.25.

A középkorba repítenek a Szent László Napok

A Szent László Napokat idén június 24. péntek és június 26. vasárnap között rendezik. Az esemény keretein belül vissza utazhatunk az időben és Szent László királyunk tetteire emlékezve különféle, a középkor hangulatát idéző programokon vehetünk részt. A rendezvényen a lovagkor jellegzetes momentumai költöznek az Aranypartra. Lovagi tábor, gyerekeknek hagyományőrző játszóház, jurták, középkori mesterségek bemutatóit lehet megtekinteni. Akik a zenét kedvelik, azoknak sem kell messzire menniük, hiszen egész nap koncertek várják őket a nagyszínpadon.

Hirdetés