A hosszabbításban csúszott le a három pontról a Gyirmót

Győr+ Fotó: Budapest Honvéd FC/Balogh Dávid
2024.05.19. 19:26

A labdarúgó NB II 33. fordulójában a 9. helyen álló Budapest Honvéd a 6. helyezett Gyirmót FC Győrt látta vendégül. Bár két góllal is vezetett a Gyirmót, a Honvédnak összejött az egyenlítés a legvégén. - írja a nso.hu.

A Honvéd két vereség után múlt hétvégén győzni tudott Ajkán, így 42 ponttal a 9. helyen állt a forduló előtt. A Gyirmót a legutóbbi három meccsén nem tudott nyerni, a vendégek 45 ponttal várták a kispesti meccset.

Noha az első helyzet a vendégek előtt adódott (Soltész fejelt kapu mellé), az első félidő első fele egyértelműen a hazaiaké volt. Lőrinczy a kapufát találta el távolról, Pekár I. fejese és Simon B. sarkazása után pedig Hársfalvinak kellett védenie. Ezután már nem volt akkora a nyomás a vendégek kapuján, de helyzetei továbbra is a Honvédnak voltak inkább. Ezek után meglepetésre mégis a Gyirmót került előnybe: a 42. percben Kovács M. ívelését Erdei Milán fejelte a kapuba. 0–1.

Amilyen váratlanul kapta az első gólt a Honvéd, olyan váratlanul kapta a másodikat is. Egy gyirmóti kontra végén Adamcsek növelte a sárgamezesek előnyét az 50. percben. 0–2. Csertői Aurél cserékkel próbált meg belenyúlni a meccsbe, és ez sikerrel is járt: az 59. percben Adorján lőtt a léc alá. 1–2. A vendégek továbbra is kontrákra próbáltak építeni, miközben tördelték a játékot. Ezzel érezhetően nem tudott mit kezdeni a Honvéd, ha pedig el is jutottak helyzetig, hol Hársfalvi tudott védeni, hol a vendég védők tudtak blokkolni. Egészen a hosszabbításig, amikor Kerezsi ívelése tisztán találta meg a kapu előtt Holmant, aki közelről egyenlíteni tudott. 2–2.

A 3 pontos különbség maradt a két csapat között az utolsó fordulóra is, amikor csapat ellenfele egy kiesés elől meneküli csapat lesz: a Honvéd a 36 pontos BVSC ellen játszik, a Gyirmót a 38 pontos Haladást fogadja majd. A Kozármisleny győzelme miatt biztossá vált, hogy a Gyirmót a 6. helynél kedvezőbb helyen már nem végezhet a bajnokságban, ám az utolsó fordulóban még akár a Honvéd is megelőzheti őket. – írja az nso.hu.

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labadrúgás |