Fesztiválinfók Klautól

Lovagok és harci bemutatók az Aranyparton

Venesz Klaudia Fotó: Vig Norbert
2023.06.17. 09:30

Szent László, a lovagkirály emlékét idézi fel a Győri Művészeti és Fesztiválközpont rendezvénye június 23. és 25. között. A Szent László Napok 23-án, pénteken fáklyás felvonulással indul az Aranypartról, melyet a Bécsi kapu téren egy tűzzsonglőrshow zár le.

Szombaton a tradicionális lovas és gyalogos menet felvonulásával indul a nap a belváros utcáin át az Aranypartra. A fő programelemeket a Győri Ördöglovasok adják – lovagi torna, látványos lovasakrobatikai bemutató és tüzes show is szerepel a műsorban. A hagyományos, kis lovagoknak szóló gyerekjátékok mellett egy óriáslabirintus is szórakoztatja a kalandra vágyókat. Hazánk kiváló hagyományőrző csapatai látványos harci bemutatókkal készülnek, a kézművesek autentikus portékákkal, a büfékocsik ízletes falatokkal várják a látogatókat. A Szent László korát felidéző, korhűen berendezett jurták visszarepítenek a történelemben.

A városnéző kisvonat ezen a hétvégén a Duna-partig közlekedik, az egyetemnél is lesz megállóhelye.
Újdonság, hogy a Fesztiválközpont a 4–12 éves korosztály számára jelmezversenyt hirdetett Lovagok és Királylányok címmel. A jelmezben érkező óvodások és alsó tagozatos általános iskolások olyan értékes nyereményekért versenyezhetnek, mint például a Rodeo Ranch egyhavi lovaglóbérlete.
A programokról, a felvonulás útvonaláról a Győri Művészeti és Fesztiválközpont weboldalán tájékozódhatnak, és a QR-kódot beolvasva is elérhető a rendezvény részletes leírása. Facebook-oldalukon minden aktuális információt megtalálnak, és a programokról chaten is lehet kérdezni.