Címke: pedagógia
Hirdetés
MTI/Győr+ 2024.03.13.

Százötvenedik tanévét ünnepli a Kossuth-iskola

A pedagógusképzés a második legnépszerűbb terület a felsőoktatásban, ez derült ki a felsőoktatási felvételire beadott nyilatkozatokból - mondta Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára szerdán a győri Kossuth Lajos Általános Iskola fennállásának 150. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Győr+ 2024.02.09.

A hallgatók érdekében: szakmai napon osztották meg tapasztalataikat a jogi kar oktatói

A győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának oktatói nemrégiben egyedülálló szakmai napon osztották meg egymással pedagógiai és módszertani tapasztalataikat. A program egy európai uniós projekt részeként valósult meg, melynek célja a képzések és a gazdasági igények közti kapcsolatok, valamint az oktatási innovációk erősítése.

Csollán Tamara 2024.01.10.

SZE: fenntarthatóságra nevel kicsiket és nagyokat a LEGO élménypedagógia

A Széchenyi István Egyetem, a Büchl Hungaria Kft. és az Enviro Partner Kft. együttműködésében két éve létrejött RESZETT program célja, hogy a körforgásos gazdálkodás és a robotika segítségével játékosan fenntarthatóságra nevelje a következő generációt. A partnerek nemrégiben rendezvényen számoltak be a második fejlesztési év eredményeiről.

Győr+ 2023.10.11.

Konkrét szerdán, 22:25-kor a Győr+ Televízióban!

Országosan a pedagógusok egy százaléka, tehát közel 1100 tanár jelezte felmondását szeptemberben. Egyes iskolában nehéz lesz pótolni a hiányzó munkaerőt, ugyanakkor gyakornokokkal és átcsoportosításokkal sok helyen megoldható a problémás helyzet.

J. Kovács Andrea 2023.07.09.

Negyven év után is boldogan lép be az iskolába

A közelmúltban kapta meg a Győr oktatásügyéért díjat Kurcsics Rafaella. A Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium tanára ízig-vérig pedagógus családból származik, hiszen szülei, testvérei, sógorai mind a tanítást választották.

P. Csapucha Adrienn 2023.06.05.

Mobilisben „menősködtek” a gyakorlósok

Innovatív pedagógiai fejlesztési projektet valósított meg a Mobilis Interaktív Élményközpont a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Iskolájával közösen. A gyümölcsöző együttműködés első tanéve hamarosan véget ér, így annak megkoronázásaként hétfőn egy élménynapot tölthettek a Mobilisben a gyakorlósok. A nap faültetéssel zárult, ahol elhangzott: a projekt fő célja az volt, hogy a leginnovatívabb és legmenőbb iskola legyen a Gyakorló.

Pécskai István 2022.10.22.

Évtizedekkel később is imádják a volt diákjai

Példakép lehet Hallgatóné Hajnal Judit azok számára, akik a tanári pályán szeretnének sikereket elérni. A pedagógus 1992-től csaknem három évtizeden át szolgálta tanárként, illetve igazgatóként a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnáziumot, Általános Iskolát, Óvodát és Kollégiumot. A hosszú időn keresztül végzett, kiemelkedő munkája elismeréseként három évvel ezelőtt Újváros szolgálatáért díjjal tüntette ki őt a győri önkormányzat vezetése.

Pécskai István 2022.08.28.

Emi négy évtizedig szolgálta a ménfőcsanaki óvodát

A Ménfőcsanaki Óvoda történetében nehéz lenne még egy olyan emblematikus alakot találni, mint Nemes Lajosné Emi, aki 1981-ben fiatal óvónőként került az intézménybe, aminek később a vezetője lett, majd onnan vonult nyugdíjba is.

Kárpát Zsolt 2022.05.17.

Különleges érmeosztás a Fekete suliban

Tovább folytatódott a 750-es érmeosztás. Dr. Dézsi Csaba András ezúttal a Fekete István Általános iskolába látogatott el és 9 fogyatékkal élő gyermeknek adta át a város „pénzét”.

Hirdetés