Komplex fejlesztés

Különleges érmeosztás a Fekete suliban

Fotó: Vig Norbert
Kárpát Zsolt
2022.05.17. 16:22

Tovább folytatódott a 750-es érmeosztás. Dr. Dézsi Csaba András ezúttal a Fekete István Általános iskolába látogatott el és 9 fogyatékkal élő gyermeknek adta át a város „pénzét”.

A gyerekek izgatottan várták az érmeosztást. Győr polgármestere mindegyikükkel kezet fogott, majd néhány fotó után átnyújtott egy kis meglepetést csomagot és természetesen a város forintjait.

„Úgy gondolom, hogy itt gyermek közeli pedagógiai képzés zajlik, ennek egy része a fogyatékkal élő gyermekeknek az oktatása. Az is látszott, hogy a fiatalok nagyon jó hangulatban töltik az idejüket, miközben felkészült konduktorok fejlesztik őket. Így – ami talán a legfontosabb – teljes életet tudnak majd élni” – mondta az érmeosztás után Dr. Dézsi Csaba András.

„A Fekete Iskola helyet ad a Konduktív szakszolgálatnak, ahol már 30 éve nagyon komplex és összetett fejlesztés zajlik. Emellett iskolánk fogyatékkal élő diákjai is ebbe a csoportba járnak, akik egyébként integráltan vannak jelen az iskola hétköznapjaiban” – mondta el a Győr+ Médiának Németh Péter, az iskola igazgatója.

Galéria: Vig Norbert